Ceas extrem

Postat la 04 august 2008 19 afişări

In octombrie anul acesta, exploratorul Mike Horn porneste in expeditia Pangaea timp de patru ani si pe o distanta de 100.000 de kilometri, pentru a atrage atentia asupra starii in care se afla planeta. Officine Panerai, unul dintre sponsorii aventurii, a lansat ceasul Luminor 1950 Submersible Depth Gauge, in editie limitata de 600 de exemplare, pentru a marca evenimentul.

Casa, care a creat printre primele ceasuri profesionale pentru scufundari si a furnizat echipamente marinei italiene in prima jumatate a secolului trecut, a imaginat un mecanism special, pentru a face fata temperaturilor extreme de la Polul Nord si Polul Sud sau adancimilor oceanelor. Modelul are cateva dintre trasaturile care au consacrat gama Luminor: carcasa solida, parghia care protejeaza coroana, contrastul dintre titan si otel. In plus, ceasul cu diametrul de 47 de milimetri este etans pana la 120 de metri adancime.

Asemenea ceasurilor de curse, care au capacitatea de a memora cel mai bun timp, noul model memoreaza cea mai mare adancime la care a fost scufundat. Masurarea adancimii se realizeaza prin actionarea unui buton aflat in dreptul orei zece, iar adancimea este semnalizata cu ajutorul unui indicator galben.

Pasionatii de editii limitate si de sporturi extreme trebuie sa plateasca pretul de 11.600 de euro pentru a se numara printre cei 600 de posesori ai ceasului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ceas,
extrem
/arta-si-societate/lifestyle/ceas-extrem-4074327
4074327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.