Ce planuri aveţi pentru următorii 40 de ani?

Autor: Roşca Postat la 12 aprilie 2012 60 afişări

A avut nevoie de aproape zece ani să viziteze 40 de ţări. Mai are încă de patru ori pe atâtea pentru a vedea toată lumea. Timpul e de partea lui, pentru că are doar 27 de ani, iar pentru 2012 are în plan să îşi pună pe hartă şase noi state, în frunte cu Rusia, Kenya şi Japonia.

"Întotdeauna a fost un vis de-al meu să văd Moscova şi acum devine realitate. Mi-am luat bilet şi o să merg în mai să vizitez timp de patru zile capitala Rusiei", spune Răzvan Pascu, pe care cei mai mulţi îl cunosc pentru blogul său de turism, unde povesteşte experienţele sale din călătorii. Există însă şi cei, mai puţini la număr, care ştiu că el este şi manager clienţi corporate în cadrul ING Pensii.

Povestea călătorului Răzvan Pascu începe în urmă cu aproape un deceniu, când a venit din Brăila în Bucureşti să urmeze cursurile Facultăţii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice. După cum spune, a ştiut întotdeauna că vrea să studieze marketing şi chiar să profeseze în domeniu. Viaţa a avut însă alte planuri cu el.

"Deşi facultatea nu m-a ajutat decât cu studii teoretice, pot să spun că mi-a plăcut pentru că aveam suficient timp liber pentru a mă angaja cu jumătate de normă." A lucrat în agenţii de publicitate şi pentru companii de cercetare de piaţă, ba chiar a cochetat şi cu jurnalismul, scriind la reviste pentru studenţi. "Primul job serios a fost la Orange în anul doi de facultate."

Înainte de a se angaja însă în cadrul operatorului de telefonie mobilă, Răzvan Pascu a plecat în vacanţa dintre anul întâi şi anul doi de facultate în Marea Britanie într-un program de tipul Work and Travel. A rămas acolo mai mult decât îi permitea vacanţa de vară, mai exact cinci luni. "Am lucrat în Scoţia şi în Anglia. Mi-a plăcut pentru că am putut atât să vizitez, cât şi să fac bani."

Înainte mai fusese plecat din ţară, însă doar la şcoli de vară în ţări din regiune precum Polonia şi Ungaria. "Încă de pe atunci îmi plăcea să organizez eu programul de vizite. Făceam asta pentru tot grupul", îşi aminteşte el. Situaţia financiară însă nu îi permitea atunci să călătorească mai mult.În timpul celor cinci luni petrecute în Marea Britanie a reuşit să câştige suficienţi bani pentru a pune de-o parte pentru vacanţe în străinătate. "Am făcut mai mulţi bani decât mă aşteptasem iniţial.

Reuşeam să câştig câte 2.500-3.000 de euro pe lună, însă lucram 10 ore în mod normal, iar de multe ori chiar 12-14 ore pe zi." Lucra în cadrul unor sere de legume ecologice unde făcea de toate, de la plivit la cules de roşii şi castraveţi ecologici. În Marea Britanie era plătit la oră, iar, dacă muncea peste 40 ore pe săptămână, era plătit mai mult, ca overtime. "Şi atunci preferam să muncesc mai mult. Ei aveau de lucru, astfel că munceai cât puteai, uneori chiar sâmbăta şi duminica."

Unele weekenduri şi le-a păstrat pentru plimbări. Ce nu a reuşit să vadă cât a lucrat a vizitat imediat după. A rămas în Marea Britanie după ce a terminat lucrul la ferme să vadă Londra, care a rămas şi astăzi în topul oraşelor sale preferate. Cu banii puşi de-o parte a mers apoi la Paris şi Barcelona. "Atunci a fost prima dată când le-am vizitat."La întoarcerea în ţară a câştigat o bursă Orange pentru "Şcoala de comunicare", unde i-a avut timp de trei luni ca profesori pe Aneta Bogdan şi Bogdan Naumovici. "A fost un prim pas important în cariera mea", spune el.

După ce a terminat această şcoală s-a angajat la Orange, unde a rămas timp de un an. "Cei de la Orange mi-au propus mie şi altor câţiva dintre participanţi să rămânem în cadrul companiei. M-am angajat în departamentul Relaţii cu Clienţii."După un an a fost recrutat de ING Pensii pentru o poziţie în cadrul departamentului de Pensii Facultative. Acum lucrează de peste patru ani în cadrul companiei olandeze şi ocupă din septembrie 2011 poziţia de manager clienţi corporate.

În paralel cu jobul la ING Pensii şi-a lansat şi un blog de business şi travel. "Am blogul de trei ani şi jumătate şi încă de la început l-am făcut pentru a deveni o afacere." Acum, razvanpascu.ro are 50.000 de vizitatori unici pe lună şi îi aduce venituri de 2-3.000 de euro lunar din publicitate. "Pe lângă aceşti bani, blogul mi-a deschis şi multe uşi, pentru că datorită lui am reuşit să închei mai multe contracte de PR şi evenimente cu agenţii de turism şi companii aeriene."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
Rusia,
Kenya,
Japonia
/arta-si-societate/lifestyle/ce-planuri-aveti-pentru-urmatorii-40-de-ani-9511056
9511056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.