Cadouri de lux de Sf. Valentin

Postat la 12 februarie 2008 1 afişăre

Pentru Ziua Indragostitilor, Cupidon le trimite amatorilor de lux mesaje de dragoste in chip de ceasuri cu mecanisme complicate si bijuterii cu pietre pretioase. Totul in editie limitata.

Orologerii sau marii creatori de bijuterii incearca sa fie inventivi, de Ziua indragostitilor, intr-un domeniu unde prea putine sunt motivele care nu au fost deja folosite ca sursa de inspiratie, de la inimi, animale, constelatii si pana la personaje de poveste.

Si in colectiile de anul acesta lansate pentru sarbatoarea Sfantului Valentin abunda, bineinteles, rosul, aplicat fie pe curelele ceasurilor, pe cadran sau reprezentat de un rubin de inel sau de colier in editie limitata.

De exemplu, manufactura elvetiana de orologerie Blancpain a lansat ceasul Blancpain St. Valentin Women, in editie limitata de 99 de exemplare. Simbolul Blancpain aplicat pe ceasurile de dama, o luna cu gene lungi cu o stea pe post de alunita, este impodobit dupa rigorile impuse de sarbatoare: luna are buzele rosii si este inconjurata de accente rosii. In ciuda accentelor aprinse, Blancpain St. Valentin Women este totusi un model discret: numele se regaseste doar pe o inima rosu inchis plasata in dreptul orei sase si care actioneaza si ca secundar. Ceasul include un calendar complet care afiseaza data, ziua si luna, precum si fazele lunii.

Si elvetienii de la Hublot au imaginat o luna februarie plina de pasiune. Hublot Valentine’s Day Big Bang este acoperit aproape in intregime cu rosu. Ceasul este o fuziune indrazneata intre cauciuc rosu, aur rosu si diamante, iar in spiritul tehnic promovat anume pentru ceasurile de dama, modelul Hublot ascunde un cronograf, calibrul HUB41. Rezerva de energie este de 42 de ore. Carcasa cu diametrul de 41 de milimetri este realizata din aur rosu si este inconjurata cu 114 diamante.

Producatorii de ceasuri au asortat si liniile de bijuterii cu rigorile sarbatorii. Astfel, Omega a lansat special inelul Seahorse din linia Aqua Jewellery pentru Ziua indragostitilor. Calutul de mare, simbolul asociat de Omega cu nou redesenata linie de ceasuri Seamaster, a fost folosit ca mesager al indragostitilor. Inelul este batut cu 63 de diamante montate in aur rosu de 18 carate. Designerii Omega au reinterpretat forma sinusoidala a calutului de mare, creand un inel original.

La randul lor, creatorii de la casa Piaget au imaginat o scrisoare de dragoste sub forma de bijuterie. Fie ca este acoperit cu piele de pisica de mare sau cu diamante, ceasul secret Love Letter Limelight de la Piaget atrage atentia prin carcasa in forma de plic. Iar „plicul” ascunde un cadran in care orele sunt marcate prin diamante si care poate fi personalizat, in functie de inspiratie si de sentimente, cu un mesaj de dragoste. La o simpla atingere, plicul se inchide si pasteaza dovada de dragoste departe de ochii curiosilor, cu ajutorul sigiliului din rubin sau diamant galben. Piaget a creat si bijuterii special pentru Ziua indragostitilor - inelele Possession sau pandantivul cu rubin, in forma de inima usor asimetrica.

Si casa elvetiana Chopard face parte dintre bijutierii inspirati de Valentine’s Day. Chopard a lansat un colier cu 104 diamante care sustin o inima din diamant si un ceas „Happy Black” avand in interiorul carcasei, dupa modelul liniei Happy Diamonds, doua diamante mobile si o inima. In plus, reinterpretari romantice ale colectiei Happy Diamonds se regasesc in pandantivele din diamante si aur galben in forma de inima.

Casa Dior a folosit la randul sau ziua Sfantului Valentin ca sursa de inspiratie, marcand evenimentul prin lansarea ceasului Red Christal Chronograph. Carcasa rosie este inconjurata de 62 de diamante care alterneaza cu accente de lac rosu, aducand cu petalele unui trandafir.

La randul sau, bijutierul Steven Krieger, care are sediul in Hatton Garden, inima centrului de diamante din Londra, s-a inspirat din mesajul sarbatorii. Krieger, care a lucrat cu nume mari precum Cartier, David Morris si Graff, a realizat o colectie bazata pe diamante si materiale pretioase inspirate de curentul Art Deco. In fine, marca Chaumet a creat „Attrape-moi ...si tu m'aimes”, o colectie de bijuterii special pentru indragostiti, intre care straluceste un enorm paianjen din aur alb cu briliante, safir roz si ametist.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
Sf. Valentin,
Cupidon,
Hublot,
Omega,
Chopard
/arta-si-societate/lifestyle/cadouri-de-lux-de-sf-valentin-2371779
2371779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.