Blackstone da bani pe ceara

Postat la 26 martie 2007 8 afişări

Compania de private equity Blackstone Group a anuntat achizitia firmei care detine celebrul muzeu de ceara Madame Tussauds din Londra. Cifra la care se ridica tranzactia este de 1,9 miliarde de dolari, iar alaturarea grupului Tussauds la grupul Merlin, aflat in proprietatea Blackstone, va duce la crearea celui mai mare operator de parcuri tematice din lume dupa Walt Disney. Merlin, unde Blackstone este actionar majoritar, opereaza 38 de atractii turistice la nivel global, inclusiv branduri ca Legoland, Sea Life, Gardaland si Earth Explorer. Pe langa renumitul muzeu al figurilor de ceara, grupul Tussauds opereaza, la randul sau, parcuri tematice ca Alton Towers, Thorpe Park si Chessington World of Adventures. Cele doua firme sunt prezente in 12 tari si totalizeaza 13.000 de angajati.

Noul grup va avea astfel 50 de situri turistice si patru hoteluri, care au atras in total 30 de milioane de vizitatori la nivel mondial doar anul trecut.

Proprietarii vizeaza in continuare extinderea, prin investirea a 60-90 de milioane de euro in scopul lansarii a cate patru-cinci noi atractii turistice pe an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Blackstone,
da,
bani,
pe,
ceara
/arta-si-societate/lifestyle/blackstone-da-bani-pe-ceara-4073683
4073683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.