A prins aripi

Postat la 30 iunie 2008 45 afişări

28 de milioane de euro a platit omul de afaceri Ovidiu Tender, proprietarul Tender Group, pentru achizitia companiei Jetran Air, singurul operator exclusiv de chartere din Romania.

Pana acum. Pentru ca planurile noului proprietar includ intrarea, din 2009, pe piata zborurilor regulate. Compania are ca activitate principala inchirierea aeronavelor, intai in wet-lease (inchirierea aeronavelor cu tot cu echipaj si celelalte servicii, pentru a opera in numele companiei care preia aeronava) catre companii straine de aviatie, iar din 2007 in regim charter, operand pentru prima oara sub brand propriu atat din Romania, cat si din strainatate. Tranzactia reprezinta o premiera pentru piata autohtona, fiind prima vanzare a unei companii aeriene (cu exceptia start-up-urilor din jurul anilor 2000).

In urma tranzactiei, Tender Group intra in posesia unui business care a fost profitabil inca din primul an de functionare, 2002, si care a inregistrat o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro in 2007. In plus, pentru 2008, firma a anuntat incasari de peste 35 de milioane de euro. Compania are o flota formata din opt aeronave, sase McDonnell Douglas M-82, un McDonnell Douglas M-83 si un Fairchild Dornier 328-300 Jet cu finisaje de lux. Recenta achizitie ii va permite cu siguranta lui Ovidiu Tender sa foloseasca acest avion de lux pentru zboruri private, asa cum folosesc si Dinu Patriciu sau Ion Tiriac avioanele de mici dimensiuni din flota companiilor proprii - Eurojet, respectiv Tiriac Air - pentru zboruri particulare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
A,
prins,
aripi
/arta-si-societate/lifestyle/a-prins-aripi-4074233
4074233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.