A primit cadou de la tati o insulă de 150 de milioane de dolari (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 aprilie 2013 402 afişări

Miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev a cumpărat pentru fiica sa Ekaterina insula grecească Skorpios din Marea Ionică, plătind 153 mil. dolari - o diferenţă enormă faţă de preţul de 15.000 de dolari cu care miliardarul elen Aristotel Onassis a cumpărat insula în 1962.

A primit cadou de la tati o insulă de 150 de milioane de dolari (VIDEO)

Diferenţa de preţ se explică prin moda insulelor private, care a luat avânt după evenimentul mediatic al nunţii lui Aristotel Onassis cu Jacqueline Kennedy în 1968, organizată pe insula Skorpios. Insulele private au devenit un simbol al statutului social, un accesoriu la fel de preţios ca iahturile sau avioanele personale pentru un milionar sau miliardar în ascensiune. Despre Skorpios, de pildă, presa elenă a informat că Bill Gates, Giorgio Armani sau Madonna ar fi încercat, fără succes, să cumpere insula de la familia Onassis.

Comentatorii CNN remarcă faptul că preţul plătit de Rîbolovlev este foarte mare şi comparativ cu alte insule private din zonă, ca de pildă Nafsika, la fel de spectaculoasă ca Skorpios şi mult mai mare în suprafaţă (485 ha, faţă de 13 ha cât are Skorpios), evaluată la 8,5 mil. dolari. Nafsika nu are însă aura legendară a insulei lui Onassis. Mai mult, conform Reuters, nici nu ar fi vorba de o vânzare în toată regula, ci de un fel de închiriere pe termen lung, întrucât, potrivit unor avocaţi citaţi de primarul insulei Meganisi, de care Skorpios aparţine din punct de vedere administrativ, testamentul lui Onassis ar cuprinde interdicţia înstrăinării insulei.

Dmitri Rîbolovlev, 46 de ani, a făcut avere graţie programului de privatizare din anii '90 care a creat actuala clasă de oligarhi ruşi: a preluat compania de îngrăşăminte chimice Uralkali, a rentabilizat-o şi a făcut din ea un jucător important în industria globală de profil. În 2010 a vândut pachetul majoritar unui grup de investitori ruşi pentru o sumă estimată la 6,5 mld. dolari. În acelaşi an a cumpărat 9,7% din Bank of Cyprus, iar în 2011 a cumpărat participaţia majoritară la clubul AS Monaco. Averea sa a fost estimată de Forbes în 2011 la 9,5 mld. euro.

Ekaterina Rîbolovleva, în vârstă de 23 de ani, a intrat anul trecut în atenţia presei americane, care a prezentat-o drept un fel de echivalent rusesc al moştenitoarei Paris Hilton, după ce Dmitri Rîbolovlev i-a cumpărat la New York un penthouse care i-a aparţinut lui Sanford Weill, fost şef al grupului financiar Citigroup. Rîbolovlev a dat 88 mil. dolari pe apartament, care a devenit astfel cel mai scump vândut vreodată la New York, dar nu şi cel mai scump dintre cele cumpărate de magnat în America. În 2011, rusul a plătit aproape 100 de milioane de dolari pentru o proprietate imobiliară din Palm Beach, Florida.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardar,
cadou,
insula,
grecia,
pret,
ribolovlev,
skorpios,
onassis
/arta-si-societate/lifestyle/a-primit-cadou-de-la-tati-o-insula-de-150-de-milioane-de-dolari-video-10743772
10743772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.