78 de tari. 850.000 de kilometri. Va place stilul lui de viata?

Autor: Mirabela Tiron Postat la 11 iunie 2011 53 afişări

A vizitat 78 de tari. A zburat 850.000 de kilometri. A petrecut in avioane 1.270 de ore si a adunat 500.000 de mile de la companiile aeriene. In “Up in the Air”, George Clooney se apropia de 1o milioane de mile, dar nu avea loc de improvizatii. Cezar Razvan Dumitru se duce unde vrea el.

"Ma gandesc sa merg in Mali in ultima saptamana din octombrie si prima din noiembrie. Ce e de vazut - capitala Bamako (nu mare lucru, are insa o viata muzicala zice-se cea mai tare din Africa), Mopti si Djenne cu moscheile lor din chirpici, un trekking prin tara dogonilor si, daca nivelul de siguranta pare ok, si o fuga pana la Timbuktu. Cineva interesat?" Postul acesta a aparut pe blogul lui Cezar Razvan Dumitru (imperatortravel.ro) in septembrie anul trecut. Cauta un partener pentru o calatorie in Mali; si-a facut un obicei de a intreba inainte de fiecare plecare daca mai vrea cineva sa il insoteasca. Daca nu vrea nimeni, merge cu prietena lui sau chiar singur. Pe 31 octombrie posta primul text de acolo, "Salutari din Mali", o tara unde a dormit pe acoperisul unui hotel (in camere era prea mult nisip), a mancat yakburger (evident, burger din carne de yak), a vazut concursul national de pirogi si a intalnit -o pe Kathy (o australianca de 19 ani care explora Africa singura de aproape un an), dar si pe Frank, un olandez de 63 de ani din Amsterdam, "cu un bagaj cat un rucsac de scolar care se plimba prin Africa de Vest de aproape 2 luni singur".

Expeditia in Mali a fost doar una dintre cele intreprinse anul trecut. Blogul lui Cezar Razvan Dumitru este impartit pe continente, iar pe pagina fiecaruia sunt posturi din toate calatoriile din fiecare tara. Blogul lui e o poveste despre cum poti sa vezi lumea ieftin, daca vrei si nu ti-e frica.

Cezar Razvan Dumitru a ajuns in peste zece ani de drumuri sa cunoasca gustul fripturii si al berii din Guatemala, inghesuiala din trenurile indiene, a fost tras de haine de niste pui de pinguin in Antarctica si a mers pe Autostrada Prieteniei (impecabila) care leaga Lhasa de Kathmandu (Tibet). A vazut mii de locuri, de orase, de oameni, totul doar din pasiunea sa pentru calatorii. A experimentat 645 de zboruri internationale, prin care a strabatut 850.000 kilometri. Chiar daca nu a ajuns la 10 milioane de mile de zbor ca personajul interpretat de George Clooney, romanul din Bucuresti se lauda cu aproape 500.000 de mile adunate in timp si cu calatorii in Brunei, Coreea de Nord, India si alte tari exotice.

Dupa ce a dedicat 53 de zile din viata lui zborului cu avionul, Cezar Razvan Dumitru spune ca a invatat multe despre diferentele culturale si despre modul cum pot fi acestea exploatate in businessul international; in continuare isi doreste sa vada si alte urme ale marilor civilizatii, dar si orasele prezentului.

Pasiunea pentru calatorii o are de mic, cand era fascinat de Stefan cel Mare, Alexandru Macedon si Gingis Han, insa a inteles cu adevarat cat este de frumos sa calatoresti abia cand a ajuns in Olanda, prima tara straina pe care a vizitat-o datorita unei burse de studiu pe care o primise la Universitatea din Maastricht: "In copilarie si adolescenta am calatorit cu mama prin diverse locuri din tara: de la Adamclisi pana in Ardeal. Prima iesire in afara tarii am facut-o in 1991, cand am zburat direct in Olanda pentru a ma duce la facultatea la care primisem o bursa". Dupa ce s-a intors din Olanda, a ales o cariera in marketing si comunicare la companii precum Procter & Gamble, Alexandrion, Ursus Breweries si G2, ajungand mult in strainatate si in interes de business, dar a alocat in continuare interes si cateva mii de euro pe an vacantelor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/78-de-tari-850-000-de-kilometri-va-place-stilul-lui-de-viata-8310678
8310678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.