2016, anul diamantelor colorate

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 ianuarie 2017 83 afişări

2016, anul diamantelor colorate

2016 va rămâne în istorie ca un an în care diamantele colorate s-au bucurat de o mare popularitate, judecând după preţurile cu care s-au adjudecat la diverse licitaţii, scrie CNN.

Sotheby’s a obţinut preţuri record de două până la 31 de milioane de dolari pentru şase diamante colorate, printre care unele roz şi albastre, Christie’s se poate lăuda cu cea mai mare sumă obţinută pentru o piatră preţioasă, diamantul albastru Oppenheimer Blue găsindu‑şi cumpărător pentru suma de 57,5 milioane de dolari, însă unii experţi în domeniu susţin că un an la fel de bun nu se va mai înregistra prea curând.

Cererea rămâne în continuare mare, din Orientul Mijlociu şi China, şi în special din Statele Unite, conform LJ. West, compania care afirmă că deţine cel mai mare stoc de diamante colorate din lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.