Este unul dintre cei mai bine plătiţi bucătari din lume deşi nu deţine niciun restaurant

Postat la 14 ianuarie 2017 356 afişări

Este unul dintre cei mai bine plătiţi bucătari din lume deşi nu deţine niciun restaurant

Rachel Ray este singurul bucătar de pe lista Forbes a celor mai bine plătiţi chefi din lume, încasând 25 de milioane de dolari, deşi nu are niciun restaurant. Publicaţia americană publicând topul în 2012. În prezent, averea lui Ray este estimată la 60 de milioane de dolari.

Ea a reuşit să-şi strângă averea cu ajutorul cărţilor de reţete şi emisiunilor TV. Rachael Ray s-a născut în Glens Falls, New York, mama sa fiind de origine italiană, iar tatăl de origine franceză/scoţiană. Mama sa a administrat mai multe restaurante şi iubirea pentru mâncare a pornit în familie. După şcoală a lucrat în mai multe locuri precum vânzător de dulciuri la Macys, administrator al unui bar, apoi a deschis o piaţă de produse.

Lui Ray i-a venit ideea pentru scrierea primei sale cărţi "30 minute meals" după ce a văzut că oamenii nu doreau să-şi dedice mult timp gătitului. În cartea lansată în 1999, ea oferă multe reţete simple ce pot fi realizate de oricine. Au apărut apărut oameni care i-au criticat tehnica de gătit, însă ea a susţinut că "nu am pregătire formală. Nu sunt un chef".

În 2001 a debutat pe TV la Food Network cu emisiunea "30 minute meals" care s-a încheiat în 2012. În 2005 a fost de acord să conducă show-ul TV Rachael Ray, iar apariţiile în "The Oprah Winfrey Show", fapt care i-a propulsat cariera.

Până în prezent, Rachael Ray a publicat 27 de cărţi şi a apărut în mai multe emisiuni televizate. Ray a câştigat 3 Emmy-uri în 2006 pentru emisiunea 30 minute meals, în 2008 pentru Rachael Ray Show şi în 2009 pentru aceeaşi emisiune. 

Gordon Ramsay are o avere estimată de 118 milioane de dolari, Jamie Oliver în jur de 235 milioane de dolari, iar Allan Wong are o avere estimată de 1,1 miliarde de dolari, deşi deţine doar 3 restaurante.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.