Firmele ar putea sa nu mai fie sanctionate automat de institutiile statului, ci vor beneficia de o perioada de gratie pentru a se conforma

Postat la 13 ianuarie 2017 248 afişări

Firmele ar putea sa nu mai fie sanctionate automat de institutiile statului, ci vor beneficia de o perioada de gratie pentru a se conforma

Guvernul a discutat în şedinţa de joi principiile viitorului proiect al Legii prevenţiei, care ar urma să prevină sancţionarea automată a firmelor de catre diferite institutii ale statului, inclusiv ANAF, societatile urmând să aibă la dispoziţiei un termen până la care pot corecta abaterile constatate.

Practic, un agent economic nu va mai putea fi sancţionat, dacă înainte nu a fost îndrumat şi prevenit.

Termenul estimat pentru redactarea formei finale a acestui proiect de lege, avizarea interministerială şi adoptarea în şedinţa de Guvern este 23 februarie 2017.

" Componenta de prevenţie trebuie să prevaleze mai ales atunci când ne referim la mediul de afaceri iar o măsură de prevenţie înaintea unei măsuri punitive înseamnă timp preţios oferit întreprinzătorului pentru a se conforma. Sunt sigur că, pe termen lung, această lege atât de aşteptată de mediul de afaceri va contribui semnificativ la îmbunătăţirea modului în care acesta funcţionează.”, a spus în şedinţa de guvern Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.