SUA riscă război cu China dacă încearcă să blocheze accesul la insule din Marea Chinei de Sud - presa chineză de stat

Postat la 13 ianuarie 2017 163 afişări

SUA riscă "un război la scară largă" cu China dacă încearcă să blocheze accesul la insulele din Marea Chinei de Sud,a scris presa chineză de stat, adăugând că dacă declaraţii recente se transformă în politici la investirea lui Trump,ar fi mai bine ca cele două părţi să se pregătească de confruntare.

SUA riscă război cu China dacă încearcă să blocheze accesul la insule din Marea Chinei de Sud - presa chineză de stat

În ultimii trei ani, China a construit insule în zone disputate din Marea Chinei de Sud, existând riscul ca, treptat, Beijingul să blocheze accesul navelor altor ţări în aceste regiuni.

"Intenţionăm să transmitem Chinei un semnal clar că, în primul rând, construcţia insulelor trebuie să înceteze şi că, în al doilea rând, accesul la aceste insule nu va mai fi permis", a spus Rex Tillerson, desemnat de preşedintele-ales Donald Trump pentru funcţia de secretar de Stat american.

În cursul audierilor în Comisia senatorială pentru Relaţii Externe, Rex Tillerson a declarat că decizia Chinei de a construi insule în zonele disputate din Marea Chinei de Sud este "comparabilă" cu anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
insule,
acces,
blocare,
risc,
chinezi,
incercare,
presa,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.