15 lucruri pe care nu le ştiai despre stewardese. "Un coş sau o răceală te poate ţine departe de muncă timp de câteva săptămâni”

Autor: Georgiana Călin Postat la 13 mai 2017 1470 afişări

În ciuda frecvenţei cu care oamenii zboară în vremurile noatre, joburile de însoţitor de zbor sunt învăluite, încă, într-o cantitate destul de mare de mister. De cele mai multe ori, oamenii au concepţii eronate despre cum trăiesc aceştia. Pentru a face lumină în acest subiect, Business Insider a cerut unui număr de circa 60 însoţitori de zbor să împărtăşească câteva lucruri despre jobul lor, pe care oamenii nu prea le cunosc.

15  lucruri pe care nu le ştiai despre stewardese. "Un coş sau o răceală te poate ţine departe de muncă timp de câteva săptămâni”

„Suntem plătiţi doar pentru orele de zbor”

De exemplu, dacă ziua ta de muncă se lungeşte până la 12 ore, eşti plătit numai pentru orele petrecute de la poartă încolo, nu şi pentru îmbarcări sau întârzieri.

„Suntem bombardaţi de cheltuieli neaşteptate”

„O mulţime de cheltuieli noi şi neaşteptate vin împreună cu locul de muncă; spre exemplu, nenumărate curse cu Uber, mâncare pe drum, uniforme, bagaje, bacşiş pentru şoferi şi bani de ieşiri cu colegii. În primii cinci ani vei fi destul de sărac”

„Nu îţi poţi crea un trai de lux”

"Nu te vei îmbogăţi niciodată ca un însoţitor de zbor, dar poţi controla câţi bani vrei să faci”

„Rolul nostru principal este să asigurăm securitatea"

„Sunt circa 300 de reguli pe care trebuie să le urmăm în acest sens”

„Însoţitorii de zbor sunt deştepţi”

„Trebuie să ne obţinem anual calificările necesare pentru acest job”

„Avem o viaţă destul de singuratică”

„Petrecem foarte multe ore singuri prin aeroporturi sau prin hoteluri”

„Când suntem în rezervă, putem petrece până la şase zile fără să zburăm sau să mergem nicăieri"

"De obicei, trebuie să avem totul pregătit în detaliu, dar în lunile de zbor mai libere avem timp, în sfârşit, să ne uităm la seriale”

„Trebuie să îndeplinim foarte multe roluri”

„Gândeşte-te că s-ar putea întâmpla orice situaţie neprevăzută, iar la zeci de mii de metri în aer, ghici cine se ocupă de asta? Facem mai mult decât să împărţim prăjituri, dar, din păcate, doar asta văd oamenii. De exemplu, dacă e nevoie, pot să-ţi aduc pe lume copilul”.

„Trainingul însoţitorilor de zbor este cel mai dificil interviu”

„Suntem cu adevărat experţi în domeniul siguranţei, instruiţi să vă salvăm viaţa în caz de pericol, nu doar să vă servim suc de roşii. Iar instructajul este foarte greu de explicat,  ca şi naşterea -  nu înţelegi cât de greu este până când o vei experimenta”.

„Unele companii aeriene au încă orientări stricte privind aspectul fizic al echipajului de cabină”

„La compania pentru care lucrez, un coş sau o răceală te poate ţine departe de muncă timp de câteva săptămâni”

„Este un job destul de nesănătos, iar uneori murdar”

„Problemele de sănătate ale însoţitorilor de zbor pot fi destul de grave, iar cel mai des întâlnite sunt pietrele la rinichi, pierderea auzului, depresia, lipsa de somn, tulburări de digestie etc; pe de altă parte, mai întâlnesc oameni care îmi întind  un scutec murdar în timp ce servesc alimente”

„Acest loc de muncă îţi schimbă caracterul şi cine eşti”

„În bine sau în rău, de tine depinde”

„Poate pune o presiune imensă asupra relaţiilor”

„Dacă eşti genul care îşi petrece, de obicei, concediul cu familia, acest loc de muncă nu este pentru tine.  Dacă doreşti ca în fiecare weekend să te vezi cu partenerul/partenera, acest loc de muncă nu este pentru tine. Dacă doreşti să fii acasă cu familia în fiecare noapte, acest loc de muncă în mod cert nu e pentru tine”

„Înveţi multe despre oameni”

„Slujba asta este o lecţie importantă dacă vrei să înveţi psihologie”

„Cei pasionaţi nu pleacă prea repede”

„Odată ce îţi dai seama că îţi place, asta devine o carieră pe viaţă; de asta îţi dai seama în primul an” 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.