Lady Clementine şi aparatul ei de fotografiat

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 februarie 2013 36 afişări

Un grup de fotografii realizate de o precursoare a fotografiei de modă din ziua de azi va fi scos la licitaţie luna viitoare la Londra de către casa Bonhams.

Fotografiile îi aparţin lui Lady Clementine Hawarden şi în ele sunt imortalizate fiicele sale, care pozează în diverse ţinute, la început pe proprietatea din Irlanda a familiei, apoi în studioul său londonez.

Imaginile lui Lady Hawarden sunt importante pentru istoria fotografiei nu numai pentru detaliile despre moda vremii surprinse în ele, ci şi pentru faptul că sunt diferite de cele realizate la acea vreme, când majoritatea fotografilor erau bărbaţi care se concentrau pe clădiri şi peisaje. Casa de licitaţie se aşteaptă să le vândă pentru cel puţin 150.000 de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lady-clementine-si-aparatul-ei-de-fotografiat-10566150
10566150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.