Iranul ameninta cu boicotul JO 2012 de la Londra. Motivul: logo-ul olimpic ar fi "sionist" (VIDEO)

Postat la 01 martie 2011 62 afişări

Desi Londra si-a facut cunoscut de patru ani logo-ul pentru Jocurile Olimpice din 2012, Teheranul pare sa-l observe abia acum, de vreme ce a anuntat brusc ca ar putea boicota competitia daca organizatorii nu inlocuiesc logo-ul acesteia, considerat "sionist".

Cifrele stilizate din logo, care reprezinta anul 2012, sunt considerate de autoritatile iraniene ca reprezentand de fapt literele cuvantului "Zion" - Sion, termenul biblic care trimite la orasul Ierusalim si folosit de Iran spre a desemna Israelul, avand in vedere ca regimul lui Mahmoud Ahmadinejad nu recunoaste formal existenta statului evreu.

"Dupa cum au dovedit documente de pe internet, folosirea cuvantului "Zion" in logo-ul JO din 2012 este o actiune dezgustatoare si contravine valorilor olimpice", se arata in scrisoarea oficiala de plangere inaintata de Teheran Comitetului International Olimpic. "Cu siguranta, neglijenta Comitetului in aceasta privinta ar putea afecta prezenta la JO a unor tari, in special a Iranului, care isi respecta angajamentul fata de anumite valori si principii."

Un oficial al Comitetului a replicat doar ca "logo-ul reprezinta anul 2012, nimic altceva" si si-a declarat surprinderea ca plangerea Iranului a fost inaintata abia acum.

Hazliu este ca "documentele de pe internet" invocate in scrisoare sunt exclusiv opera adeptilor acelorasi teorii ale conspiratiei care nu prididesc sa vada peste tot simboluri oculte, inclusiv in logo-ul interpretat de ei drept "Zion" si in cele doua mascote ale JO de la Londra, Wenlock si Mandeville, luate la ochi fiindca ambele papusi au cate un singur ochi si se plimba la un moment dat pe un fundal in chip de tabla de sah, ceea ce ar denota ca e la mijloc mana masonilor, a extraterestrilor si a altor grupari cu intentii dubioase. Maculatura de pe bloguri sau clipurile de pe YouTube ale speriatilor de noua ordine mondiala, stimulati de legendele ca in 2012 vine sfarsitul lumii, au devenit asadar sursa de luat in serios pentru regimul lui Ahmadinejad.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/iranul-ameninta-cu-boicotul-jo-2012-de-la-londra-motivul-logo-ul-olimpic-ar-fi-sionist-video-8019308
8019308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.