Filozofie la purtator

Postat la 31 ianuarie 2006 1 afişăre

Un volum deja "clasicizat" - "Atlasul de filozofie" - are o noua editie revazuta si actualizata. Dupa un "Atlas de istorie" (in doua volume), RAO continua seria de atlase fundamentale cu acest periplu agreabil si plin de invataminte prin istoria gandirii filozofice.

Un volum deja "clasicizat" - "Atlasul de filozofie" - are o noua editie revazuta si actualizata. Dupa un "Atlas de istorie" (in doua volume), RAO continua seria de atlase fundamentale cu acest periplu agreabil si plin de invataminte prin istoria gandirii filozofice. Nu e un manual de initiere, ci mai degraba o opera sistematizata, destinata celor familiarizati cu vocabularul filozofic si deprinsi cu marile teme abordate. Principala ei calitate rezida in claritatea expunerii, in selectia admirabila a textelor reprezentative si in inlantuirea fluenta a capitolelor, al caror segment introductiv face intotdeauna trimiteri la contextul istoric in care trebuie privita creatia filozofica. Plansele atlasului (neobisnuite pentru o incursiune in filozofie) sunt menite sa expliciteze, sa completeze sau sa sintetizeze in mod ilustrativ textele. 

Peter Kunzmann, Franz-Peter Burkard, Franz Wiedmann, Atlas de filozofie, Editura RAO, Bucuresti, 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Filozofie la purtator
/arta-si-societate/filozofie-la-purtator-977087
977087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.