Cei mai buni cronicari de modă: pictorii (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 octombrie 2012 54 afişări

Tablourile cu persoane sau scene din vremea în care trăit pictorul sunt un real ajutor în studierea istoriei, mai ales când e vorba de modă, după cum o arată o expoziţie de la Musée d'Orsay, "Impresionismul şi moda".

Aceasta prezintă tablouri ale unor artişti impresionişti ce surprind foarte bine moda anilor 1860-1880, aflate în colecţia muzeului sau împrumutate de la alte instituţii, completate de articole vestimentare de epocă, pentru a da publicului o imagine cât mai clară a unei perioade de schimbări, în care apar marile magazine şi case de modă.

Articolele vestimentare expuse nu sunt însă cele din garderoba personajelor din tablouri, cu excepţia rochiei de vară purtate de Prosperie de Fleury în tabloul realizat de soţul său Albert Bartholomé, "În seră" (foto).

Expoziţia va rămâne deschisă până la 20 ianuarie 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
moda,
Musee d'Orsay,
Paris,
impresionism,
expozitie
/arta-si-societate/cei-mai-buni-cronicari-de-moda-pictorii-video-10247381
10247381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.