Arunc-o pe nora din tren

Postat la 10 decembrie 2005 1 afişăre

Ce poate fi mai rau decat o soacra de cosmar? Raspunsul, doar dupa vizionarea filmului "Soacra mea e o scorpie" (Monster-in-Law).

Ce poate fi mai rau decat o soacra de cosmar? Raspunsul, doar dupa vizionarea filmului "Soacra mea e o scorpie" (Monster-in-Law).

Criticii de film nu se asteptau la ceva senzational de la lansarea filmului "Soacra mea e o scorpie". Cu toate ca acesta marca revenirea lui Jane Fonda pe marele ecran dupa 15 ani de pauza, premiera era asteptata cu scepticism. Motivul?

Unul din rolurile principale, cel al lui Charlotte, urma sa fie jucat de Jennifer Lopez. Pe de alta parte filmul parea sa promita - deoarece se construia pe un model clasic in comedii romantice. Regizorul Robert Luketic a reusit insa sa lipeasca cu forta doua filme intr-unul. Primul dintre ele, cel in care apare Jane Fonda, e o comedie.

Cel de al doilea, in care joaca Lopez, e mai degraba o tragedie. Charlotte se indragosteste de Kevin (Michael Vartan), si - cum lucrurile intre cei doi devin serioase - e timpul ca aceasta sa faca cunostinta cu mama celui de care s-a indragostit - altfel spus, e timpul sa inceapa si actiunea.

Fara sa o vezi, fara sa primesti vreun indiciu, stii la ce sa te astepti cand soacra urmeaza sa apara in cadru.
Viola (Jane Fonda), malefica mama a lui Kevin, nu o va simpatiza pe Charlotte - si de-aici vor aparea  tot felul de situatii comice in care cele doua vor purta un razboi din care dragostea va iesi, fireste, invingatoare.


Insa, surpriza. Situatiile apar, intr-adevar, dar nu sunt deloc comice. Viola, proaspat concediata dintr-un post de prezentatoare TV, vrea sa recupereze timpul pe care nu l-a petrecut alaturi de fiul ei in copilarie. Iar in acest "timp" nu mai incape si o alta femeie.

De aici si pana la palme impartite intre cele doua femei nu e decat o aruncatura de bat: iar restul peliculei e consumat de schemele diabolice si de confruntari. O formula de succes, aplicata deja si in alte productii, "Soacra mea e o scorpie" nu aduce nimic nou. Ceva bun exista, totusi, in film: intoarcerea lui Jane Fonda la Hollywood, desi intr-o productie si intr-un rol care nu sunt pe masura unei actrite care a castigat doua premii Oscar.

R: Robert Luketic; Cu: Jane Fonda,
Jennifer Lopez, Michael Vartan;
Durata: 1h 40 min; Premiera: 12 august 2005

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arunc-o pe nora din tren
/arta-si-societate/arunc-o-pe-nora-din-tren-1005223
1005223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.