“Succesul” frunzei lui Udrea – Romania atrage 1,24 milioane de turisti straini

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 decembrie 2010 50 afişări

1.240.000 de turisti straini au sosit in Romania in primele zece luni ale anului 2010, cu 1,9% mai mult in comparatie cu 2009, dar gradul innoptarilor a scazut, potrivit Institutului National de Statistica.

Potivit ANAT, ca tipuri de turism, preferintele turistilor straini veniti prin agentiile de turism s-au indreptat catre:

1. Circuitele culturale (aterizare in Bucuresti, Transilvania, Maramures, Bucovina). Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria, Franta, Spania, Marea Britanie, Italia. In 2010 se remarca o crestere a numarului de turisti de pe pieţele estice: Polonia, Cehia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina.

2. Turismul balneoclimateric. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Israel.

3. Delta Dunarii

4. Croazierele dunarene. Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria si SUA

5. Turismul tip city break

6. Croaziere pe Marea Neagra (debarcare in portul Constanta, tururi si programe de excursii locale - 21.000 turisti straini sositi pe navele de croaziera, in crestere cu 18% fata de 2009.

7. Litoral. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta si tarile ex-sovietice (Ucraina, Rusia, Belarus, Republica Moldova)

O alta caracteristica a anului 2010 s-a constatat in ceea ce priveste media sejurului care a scazut de la sase-sapte nopti, asa cum era in anii trecuti, la cinci nopti.

Anul 2010, fata de 2009, a inregistrat, in pofida crizei, o usoara crestere a numarului de turisti straini sositi in Romania prin touroperatorii specializati pe incoming. Chiar daca numarul total al turistilor de pe Litoral a inregistrat o usoara scadere, ANAT inregistreaza o crestere de 30% a turistilor straini care si-au petrecut vacanta pe Litoral prin intermediul agentiilor de turism. Unul dintre motivele principale al cresterii este introducerea pe litoral a unei curse a companiei Air Berlin, aceasta actiune fiind implementata prin intermediul Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, care a redeschis astfel Litoralul, ca destinatie romaneasca pe piata germana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
Elena Udrea,
turisti,
straini,
Romania
/analize/turism/succesul-frunzei-lui-udrea-romania-atrage-1-24-milioane-de-turisti-straini-7836912
7836912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.