Reportaj: O vacanţă de povestit nepoţilor în oraşul lui Antonio Gaudí

Postat la 03 septembrie 2013 2628 afişări

Despre Barcelona s-au scris tomuri întregi. Cu toate acestea, de fiecare dată e ceva nou de descoperit, aşa că o să vă împărtăşesc percepţia şi senzaţiile trăite de mine în acest oraş fabulos.

de ROXANA BĂLCESCU (COPROPRIETAR AL AGENŢIEI DE TURISM ŞI EVENIMENTE CMB TRAVEL)


ESTE ATÂT DE SIMPLU DE AJUNS LA BARCELONA ÎNCÂT NU-ŢI TREBUIE DECÂT BILETUL DE AVION ŞI GATA, ÎN 3 ORE EŞTI ACOLO! Cam toate liniile aeriene care operează în România au Barcelona ca oraş de destinaţie, dar eu vă recomand totuşi varianta directă cu Tarom, Vueling, Wizz Air sau Blue Air.

Barcelona este al doilea oraş important al Spaniei, după Madrid. Un oraş mândru, capitala Cataloniei, care, ca şi locuitorii ei, este un pic arogant şi exclusivist şi, deşi pare că te acceptă imediat, de fiecare dată te surprinde şi te face să te simţi mic şi neştiutor. Câteodată aproape îţi taie respiraţia. Cu o arhitectură datând de acum 2000 de ani, Barcelona nu se poate să nu îţi ofere ceva inedit, chiar şi dacă ai vizitat-o de mai multe ori.

Nu este cu siguranţă un oraş ieftin şi practic; în orice sezon ai veni, aici se întâmplă ceva, un eveniment de anvergură, un congres internaţional, o manifestare culturală, astfel încât tarifele la hoteluri sunt cam la fel de ridicate tot timpul anului.

Şi totuşi, dacă vei călători inteligent vei ajunge să cheltuieşti în multe cazuri chiar mai puţin decât în alte mari metropole.

Eu vă sfătuiesc ca pe timpul verii să nu vă cazaţi neapărat în oraş, ci să rezervaţi un hotel undeva pe una dintre cele două arii turistice litorale Costa Brava, la nord de Barcelona, sau la sud, pe Costa Dorada.

DINTRE CELE DOUĂ ZONE, RECOMAND TOTUŞI COSTA BRAVA DEOARECE ESTE FOARTE BINE LEGATĂ DE BARCELONA DIN PUNCTUL DE VEDERE AL MIJLOACELOR DE TRANSPORT ŞI CA URMARE POŢI SĂ AJUNGI ÎN CIRCA O ORĂ ÎN CENTRUL ORAŞULUI. De-a lungul Costei Brava există un trenuleţ care leagă aproape toate staţiunile din această zonă de Barcelona.

Procedând astfel, vei îmbina un sejur litoral cu unul cultural. Cazarea pe una dintre cele două coaste nu este scumpă, chiar şi în plin sezon, aşa încât fie că vei călători cu un charter, fie că vei asambla avionul cumpărat pe una dintre liniile aeriene enumerate mai sus cu cazarea şi transferul, vei ieşi destul de bine la preţ. Cumpără din vreme şi vei călători inteligent!

Dacă totuşi vrei să stai în oraş, desigur mai ieftin este undeva la o distanţă de peste cinci kilometri faţă de centru, însă pentru cei împătimiţi de viaţa culturală sau de noapte a Barcelonei, ideală este o investiţie pentru un hotel în zona centrală.

Hoteluri central localizate pe care vi le recomand cu încredere: Rialto 3*, Suizo 3*, Avenida Palace 4*, Catalonia Cathedral 4*, 1898 Hotel 4*, Pulitzer 4*, Le Meridien 5*, Palace GL 5*, Mandarin Oriental 5*.

Oricum, Barcelona este dotată cu un sistem de transport în comun foarte bine pus la punct, astfel încât, indiferent unde vei opta să te cazezi, vei ajunge destul de facil în centru. Ei bine, ca să vorbesc despre centrul oraşului, eu şi numai eu îl consider a fi Piaţa Catalonia (Plaça de Catalunya).

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/reportaj-o-vacanta-de-povestit-nepotilor-in-orasul-lui-antonio-gaudi-11288580
11288580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.