Drumul vinului in Spania

Postat la 16 iunie 2009 175 afişări

Pentru o calatorie intr-o parte mai putin umblata a Spaniei, un traseu interesant ar include capitala Tarii Bascilor si vizitarea unei importante regiuni viticole a tarii, La Rioja.

 

VITORIA: Capitala Tarii Bascilor este un loc unde nu poposesc multi turisti, parand mai degraba un parc decat un oras. In centrul sau se afla Plaza de la Virgen Blanca, dominata de un frumos monument inchinat bataliei ce s-a desfasurat in acest loc in 1813, in timpul razboaielor napoleoniene.

STRAZI: Vechile strazi din Vitoria, cum ar fi Correria sau Calles Herreria, sunt intortocheate si presarate cu cafenele, mici magazine si baruri. Pe Calle del Prado se poate face o pauza, fie pentru niste tapas ca aperitiv, fie pentru o masa completa.

CATEDRALA: Un punct important de atractie al orasului il reprezinta catedrala Santa Maria, in prezent in plin proces de restaurare. Impunatoarea catedrala a servit drept sursa de inspiratie unui cunoscut autor britanic de romane istorice, Ken Follett (dupa publicarea cartii sale a crescut semnificativ numarul vizitatorilor). In semn de recunostinta, localnicii i-au inaltat o statuie langa Santa Maria.

HARO: Situat intr-una din regiunile viticole ale Spaniei, La Rioja este un oras cu multe crame si cunoscut pentru un eveniment anual spectaculos: Batalia Vinului, in care echipe de localnici se stropesc cu vin intr-o inclestare care nu se soldeaza cu victime sau raniti, ci doar cu combatanti uzi leoarca. Evenimentul are loc la finalul lunii iunie.

SFANT: Tot in La Rioja se afla si o veche asezare ce poarta numele intemeietorului sau, Santo Domingo de la Calzada, si dateaza din secolul al unsprezecelea, cand era loc de popas pentru pelerini. Se poate vizita catedrala, unde pe tot timpul anului se pastreaza intr-o cusca, dupa un obicei vechi de secole, o gaina si un cocos de culoare alba. Pasarile amintesc de una din minunile infap­tuite de catre sfant, cand, se spune, doua pasari au inviat de pe platourile pe care asteptau, gata fripte, sa fie mancate de corregidor (reprezentantul local al regelui).

LAGUARDIA: O posibila poarta de intrare in La Rioja. Cocotata in varf de deal, aceasta asezare medievala nu este pe lista de destinatii a multor turisti, desi peisajele ce se pot admira in acest loc ar merita vazute. Dealuri abrupte, stanci si vii pe povarnisuri si coaste de deal alcatuiesc o priveliste uimitoare.

LOGROÑO: Capitala regiunii La Rioja are probabil cea mai mare concentratie din toata tara de baruri in care se servesc tapas, inghesuite pe strazile din zona Calle San Juan si Calle Laurel. Se recomanda programarea unei vizite cu ghid la Cramele Elciego ale firmei Marques de Riscal, unde se poate admira, printre altele, o impresionanta colectie de vinuri, cu sticle din fiecare recolta de la 1862 incoace.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
calatorie,
drumul vinului,
tara bascilor
/analize/turism/drumul-vinului-in-spania-4560133
4560133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.