70% dintre romani stau acasa in concediu

Postat la 18 iunie 2010 37 afişări

Circa 70% dintre romani sustin ca nu calatoresc in timpul liber si ca stau acasa. Suntem cam la acelasi nivel cu vecinii bulgari, unde 71% dintre ei raman acasa in concedii. Desi media petrecerii vacantelor acasa pentru Europa Centrala si de Est este undeva la 61%, in statele vest-europene, calatoriile inca se poarta in vreme de criza, doar 37% dintre acestia alegand sa nu calatoreasca in timpul concediului, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta GfK.

"Aproape 40% dintre toti cetatenii chestionati la nivel global declara ca nu obisnuiesc sa calatoreasca in timpul liber. Aceasta cifra creste la 61% in Europa Centrala si de Est si scade la 37% in statele vest-europene. Cei mai impatimiti de calatorii sunt suedezii (87%), olandezii (85%) si belgienii (77%), in timp ce bulgarii si romanii sunt cei care stau cel mai mult acasa in timpul liber - 71%, respectiv 70%. Nici ungurii sau portughezii nu sunt foarte mobili, aproximativ doua treimi dintre ei declarand ca isi petrec vacanta acasa", se arata in cercetarea GfK.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
vacante,
concedii,
calatorii,
GfK,
studiu
/analize/turism/70-dintre-romani-stau-acasa-in-concediu-6430701
6430701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.