Wizz Air primeşte ajutor financiar pentru a zbura de la Sibiu, după ce a primit ilegal ajutor de 4 mil. euro de la aeroportul din Timişoara

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 februarie 2014 2174 afişări

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat operarea unei noi rute de la Sibiu către Londra Luton, începând cu 14 iunie, în baza ajutorului financiar primit de la Consilul Judeţean. Pentru început, compania va opera două zboruri pe săptămână. Anterior, Wizz Air a beneficiat de ajutor de stat în valoare de patru milioane de euro de la aeroportul din Timişoara declarat ilegal.

Wizz Air primeşte ajutor financiar pentru a zbura de la Sibiu, după ce a primit ilegal ajutor de 4 mil. euro de la aeroportul din Timişoara

Compania Wizz Air este singura care a depus în 2013 o ofertă pentru a opera zboruri către Londra de pe Aeroportul Sibiu, urmând să primească ajutor de stat din partea Consiliului Judeţean, dacă oferta urma să fie acceptată. Consilierii au aprobat anul trecut acordarea de ajutoare financiare companiilor aeriene care înfiinţează noi rute de pe Aeroportul Sibiu, după ce au cerut avizul Consiliului Concurenţei şi al reprezentanţilor Uniunii Europene.

Potrivit schemei de ajutorare, în 2014 se vor acorda 611.000 euro, în 2015 - 595.000 euro, în 2016 - 559.000 euro, iar în 2017 - 486.000 euro, bugetul total fiind de 2,8 milioane de euro.

Prin sentinta din 30.08.2011 pronunţată în  dosarul 1735/30/2011 de Tribunalul Timiş s-a constatat caracterul de ajutor de stat ilegal al măsurii de “discount global pentru avioanele de peste 70 de tone acordat de Aeroportul Internaţional din Timişoara. Hotărârea judecătorească a rămas irevocabilă prin respingerea de către Curtea de Apel Piteşti atât a recursului promovat de Aeroportul Timişoara Traian Vuia, cât şi prin respingerea contestaţiilor în anulare formulate de aeroport şi de către Wizz Air. Urmare acestei sentinte si având în vedere inacţiunea AIT-TV de a recupera ajutorul de stat ilegal acordat Wizz Air, Carpatair a înregistrat la Curtea de Apel Timişoara o cerere de obligare a Wizz Air la restituirea ajutorului de stat ilegal estimat la 4 milioane de euro – primit de la aeroportul din Timişoara. Soluţionarea cauzei se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

CITITI AICI ​cine a îngenuncheat Carpatair, singurul transportator aerian de linie cu capital privat din România

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
sibiu,
aeroport,
consiliul judetean
/analize/transporturi/wizz-air-primeste-ajutor-financiar-pentru-a-zbura-de-la-sibiu-dupa-ce-a-primit-ilegal-ajutor-de-4-mil-euro-de-la-aeroportul-din-timisoara-12076825
12076825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.