Sindicat: Hidroelectrica dă 100.000 euro pentru Trofeul Energeticianului, dar n-are bani de investiţii

Autor: Oana Mitu Postat la 24 iulie 2014 45 afişări

Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, acuză conducerea Hidroelectirca de faptul că a alocat peste 100.000 de euro pentru organizarea ”Trofeului Energeticianului”, în condiţiile în care compania se află în insolvenţă şi se taie banii pentru reparaţii şi investiţii.

Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, spune că Hidroelectrica a alocat recent peste 100.000 de euro pentru organizarea ”Trofeului Energeticianului”, eveniment desfăşurat cu ocazia ”Zilei Energeticianului”, sărbătorită în 20 iulie, în condiţiile în care în Hidrocentrala Porţile de Fier este nevoie de reparaţii întrucât într-unul dintre module apa s-a infiltrat în urma ploilor.

”Recent, Trofeul Energeticianului s-a desfăşurat la Porţile de Fier. Pentru aceasta s-au depus eforturi susţinute, mai ceva ca pe vremea împuşcatului, ca CHE Porţile de Fier să arate bine pentru vizita lui Remus Borza. Şi dacă tot suntem în insolvenţă şi tăiem lucrările de reparaţii şi investiţii, Remus Borza s-a gândit că nu ar fi rău să aloce mult peste 100.000 de euro (80.000 lei au fost doar premiile) pentru organizarea Trofeului”, arată, într-un comunicat de presă transmis joi, liderul Sindicatului Porţile de Fier.

Cristinel Popescu arată că, în condiţiile în care au fost alocate sume importante de bani pentru Trofeul Energeticianului, o turbină din cadrul Hidrocentralei Porţile de Fier a intrat în avarie din cauza apei care s-a infiltrat sub dulapurile de protecţie, deşi instalaţia fusese recent retehnologizată.

”Păcat că nu s-au alocat bani şi pentru reparaţii ulterioare măreţei retehnologizări. Astfel, turbina 4 a centralei Porţile de Fier I nu ar fi intrat în avarie în data de 22.07.2014, orele 8.30, pentru că ploua torenţial pe dulapurile de automatică şi protecţie ale grupurilor. De altfel, centrala Porţile de Fier, retehnologizată, arăta în acea zi mai ceva ca satele româneşti recent inundate. (...) Păcat că unii muncesc, iar alţii încasează banii, şi nu puţini, pentru că în timp ce nouă ni se decontează sume foarte mici, firme terţe care au contracte cu Hidroelectrica încasează pe lucrări efectuate cu salariaţii Hidroserv sume semnificative”, mai susţine Cristinel Popescu.

Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier mai arată că la scurt timp după ce apa s-a infiltrat într-una din turbinele centralei Porţile de Fier, grupul respectiv a fost repus în sistem de către angajaţii Sucursalei Porţile de Fier Hidroelectrica-Serv (Hidroserv).

Cristinel Popescu reclamă şi faptul că, după ce a semnalat presei problemele din Hidrocentrală cauzate de ploi, conducerea Sucursalei Porţile de Fier i-a interzis accesul în Hidrocentrală, deşi acolo îşi desfăşoară activitatea, iar în aceste condiţii şi-a suspendat contractul de muncă pentru o lună.

Conducerea Hidroelectrica Porţile de Fier nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere cu privire la acuzaţiile aduse de liderul Sindicatului Porţile de Fier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SINDICAT,
ACUZATII,
hidroelectrica
/actualitate/sindicat-hidroelectrica-da-100-000-euro-pentru-trofeul-energeticianului-dar-n-are-bani-de-investitii-12968805
12968805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.