Renault, detronat de pe locul 1 in Romania. Cine i-a luat locul?

Postat la 05 iulie 2010 39 afişări

Dupa ani de zile in care domina clasamentele de vanzari cu autoritate cu modele precum Clio si Megane, Renault a pierdut in primele cinci luni ale anului primul loc intre marcile de autoturisme de import.

Marca americana Ford a castigat permanent cota de piata in ultimii ani, mai ales dupa ce grupul american a decis sa cumpere fabrica Daewoo de la Craiova si a anuntat ca va investi pana la un miliard de euro. Practic, dupa primele cinci luni ale anului, Ford a fost cea mai bine vanduta marca de import din tara, cu aproape 3.500 de autoturisme, urmata de Renault cu 3.126 de masini si Volkswagen cu 3017 masini.

Ford a fost singura marca din Top 5 care si-a crescut in primele cinci luni vanzarile fata de anul trecut, in conditiile unor campanii de pret foarte agresive, in conditiile in care din varacaestui an activitatea de import a fost preluata in mod dorect de catre grupul american de la Romcar, companie ce facea parte din cadrul grupului de firme al omului de afaceri Ion Tiriac.

Chiar daca Ford a devenit liderul pietei de autoturisme de import, Renault ramane cu cel mai bine vandut model de masina de import in portofoliu - Renault Clio, care cu 1.723 de unitati vandute in primele cinci luni depaseste alte modele precum Skoda Octavia (1.352 de unitati vandute), Ford Fiesta (1.304) sau Ford Focus (1.176).

Interesanta ramane caderea Hyundai pana pe locul 5, cu doar putin peste 2.000 de masini vandute, in scadere cu mai mult de 60% fata de anul trecut. Potrivit informatiilor vehiculate in piata, vanzarile Hyundai de anul trecut au vizat si un mare numar de masini exportate pe pietele vest-europene, unde erau in plina derulare programele de prime de casare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renault,
ford,
auto,
transporturi,
masini
/analize/transporturi/renault-detronat-de-pe-locul-1-in-romania-cine-i-a-luat-locul-6496780
6496780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.