Patru din zece vizitatori în showroom-urile Volkswagen se arată interesaţi de achiziţionarea unui model electric

Autor: Florin Casota Postat la 13 septembrie 2017 402 afişări

Maşinile electrice continuă să câştige teren pe piaţa din România. Astfel, conform estimărilor Porsche România, patru din zece vizitatori în showroom-urile Volkswagen se arată interesaţi de achiziţionarea unui model electric.

Patru din zece vizitatori în showroom-urile Volkswagen se arată interesaţi de achiziţionarea unui model electric

„Fără îndoială, maşinile electrice sunt soluţia de mobilitate a viitorului; deşi piaţa este încă la început, ne aşteptăm ca acest segment să crească exponenţial în următorii ani”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen. „Astfel, observăm un interes în creştere pentru soluţiile de electromobilitate din partea clienţilor care ne vizitează showroom-urile din toată ţara, motiv pentru care estimăm un număr de 80 de maşini vândute până la finalul anului.”

Prima staţie de încărcare de tip fast charging din România a fost instalată de Renovatio în anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general Volkswagen. În prezent, în reţeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există optsprezece puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri ai săi de mobilitate electrică şi plug-in hybrid, cât şi prin punctele proprii

„Reţeaua Renovatio e-charge se află în plină expansiune. Ne dorim ca, până la sfârşitul lui 2020, să ajungem la un număr de 100 de staţii de încărcare rapidă, din care 60 fac parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene. Volkswagen ne-a susţinut iniţiativa, exprimându-şi dorinţa de a se implica activ în derularea proiectului prin punerea la dispoziţie a unui vehicul electric pentru testarea echipamentelor şi a soluţiilor software ce urmează a fi implementate”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

În ultimii cinci ani, grupul Volkswagen a investit peste trei miliarde de euro în dezvoltarea de tehnologii auto alternative şi intenţionează să tripleze această sumă în următorii cinci ani. „Vrem ca Volkswagen să devină numărul 1 în electromobilitate până în anul 2025”, a declarat recent Matthias Müller, CEO Volkswagen Group, în anticiparea International Motor Show (IAA) din Frankfurt, Germania. Până în 2025, grupul urmează să lanseze încă cel puţin 80 de modele electrice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.