Noul S-Klasse, maşina care se conduce singură

Autor: Bogdan Alecu Postat la 07 iunie 2013 2646 afişări

Limuzina de lux a fiecărui constructor reprezintă tot ce are mai bun, mai performant, tehnologia cea mai înaltă pe care o are la dispoziţie marca respectivă. Indiferent că este vorba de Jaguar, BMW, Audi sau, în acest caz, de Mercedes-Benz. Modelul de vârf anunţă noutăţile pentru fiecare model din gamă şi ce tehnologii urmează să primească celelalte automobile. Din acest motiv, S-Klasse a fost de-a lungul timpului automobilul care a lansat de fiecare dată cele mai noi tehnologii.

Noul S-Klasse,  maşina care se conduce singură

Lansarea unui nou S-Klasse este evenimentul unui secol întreg, doar că are loc la fiecare opt ani, spunea Dieter Zetsche, preşedintele Daimler AG, în momentul lansării celei de-a unsprezecea generaţii a limuzinei germane de lux, despre care a spus că este „cea mai bună maşină din lume„.

Prezentarea limuzinei a fost programată de cei de la Mercedes-Benz în hangarul unde se construieşte celebrul Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, iar pentru şi mai mult spectacol, prima limuzină S a coborât dintr-un Airbus A300, fiind livrată direct de la Stuttgart, exact înainte de un recital susţinut de nimeni alta decât Alicia Keys.

La spectaculoasa prezentare au fost prezenţi sute de invitaţi din 40 de ţări, de la jurnalişti la politicieni germani sau vedete precum fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda. Mai mult, lansarea a fost cu atât mai specială cu cât noul model nu mai concurează doar cu BMW Seria 7 şi Audi A8, concurenţii săi tradiţionali, ci şi cu noul Maserati Quattroporte şi chiar Bentley Flying Spur. Iar prin viitorulS-Klasse Pullman, care va înlocui limuzinele Maybach scoase din producţie, Mercedes-Benz vrea să concureze din nou limuzinele Bentley Mulsanne sau chiar Rolls Royce Ghost.

S-Klasse, ca de obicei, nu anunţă doar o nouă limuzină, ci o serie de noi tehnologii care promit să revoluţioneze industria auto. Iar acum revoluţia înseamnă lansarea primului automobil care se poate conduce singur până la viteza de 60 km/h. În centrele urbane aglomerate, atunci când se parcurge un drum în coloană, automobilul se poate pilota singur, astfel încât cel de la volan are ocazia să nu se preocupe cu segmentele de drum mai puţin plăcute. De-a lungul istoriei limuzina de lux a Mercedes-Benz a dispus de fiecare dată de cele mai noi tehnologii, de la ABS la sistemul de control al tracţiunii ESP sau chiar airbaguri sau centuri de siguranţă.

Printre sistemele de asistenţă la conducere se evidenţiază Magic Body Control, sistem care include o suspensie activă ABC cu sistem de scanare a suprafeţei de rulare, care permite ajustarea în avans, prin monitorizarea căii de rulare cu ajutorul unei camere stereo, Night View Assist Plus cu funcţie Spotlight, care permite recunoaşterea pietonilor sau animalelor pe timp de noapte cu ajutorul a două camere în infraroşu, Distronic Plus cu Steer Assist şi Stop-Go Pilot, Pre-Safe Plus, care extinde măsurile Pre-Sare pentru a proteja pasagerii în cazul unui impact din spate, sistemul inteligent de iluminare ILS full LED cu asistent adaptiv pentru fază lungă şi Magic Vision Control, sistem adaptiv de spălare a parbrizului cu lichid încălzit.

Mai mult, maşina nu include nici măcar un singur bec cu filament, ci numai LED-uri, pentru un consum cât mai redus de energie.

Pe piaţa locală Mercedes-Benz România va începe livrările pentru noua S-Klasse în toamna anului  2013, iar lista de preţuri pentru acest model va fi comunicată în cel mult câteva săptămâni. În Germania, noul S porneşte de la aproximativ 79.000 de euro, iar versiunea S500 ajunge la 105.000 de euro cu TVA. Desigur, vor urma versiunile AMG, dar şi viitoarea limuzină de lux S Pullman, care are misiunea de a înlocui celebrul Maybach, care a intrat de curând în cărţile de istorie după ce vânzările reduse înregistrate au determinat retragerea sa de pe piaţă.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/noul-s-klasse-masina-care-se-conduce-singura-10938038
10938038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.