Istoria Porsche, de la Beetle la arabii din Qatar – SLIDESHOW

Postat la 25 iulie 2009 48 afişări

Renuntarea saptamana aceasta la functia de sef al Porsche de catre Wendelin Wiedeking, pare ca a pus capat uneia dintre cele mai dramatice telenovele din industria auto si a deschis drumul intrarii producatorului german intr-o noua etapa in existenta sa: fuziunea cu Volkswagen si acceptarea in actionariat a Emiratului arab al Qatarului.

Infiintat in anii 30, de catre Ferdinand Porsche, producatorul german de masini a devenit sinonim cu ideea de masini sportive de lux, fiind timp de multi ani cel mai profitabil din lume.

Studiile efectuate de mai multe organisme interantionale situeaza Porsche pe primele locuri in topurile privind fiabilitatea si calitatea. De-a lungul timpului pe langa modele sport au aparut in gama Porsche si vehicule de teren (Cayenne), precum si limuzine, precum proaspat lansata Panamera.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
porsche,
volkswagen,
auto,
qatar,
wiedeking
/analize/transporturi/istoria-porsche-de-la-beetle-la-arabii-din-qatar-slideshow-4690807
4690807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.