Comertul cu masini: inca sase luni cu frana de mana trasa

Autor: Alecu Postat la 13 iulie 2011 90 afişări

Cresterea mult-asteptata a vanzarilor de masini se lasa asteptata, ca si anul trecut. Programul Rabla nu a mai reusit sa salveze aparentele ca in 2010 si nici scumpirea treptata a masinilor nu a ajutat deloc. Masinile scumpe insa se simt din ce in ce mai bine.

"Daca piata continua in ritmul acesta pana la finele anului, nu va depasi 85.000 de autoturisme. Dar noi pariem in continuare pe o revenire in a doua jumatate a anului viitor", spune Henrik Nenzen, seful diviziei de importuri a Ford Romania, cel responsabil de vanzarile pe piata locala.

Declaratia vine cu putin inainte de anuntul privind planurile Ford pentru uzina de la Craiova, dar este esenta a ceea ce gandesc si ceilalti importatori sau, mai degraba, esenta a ceea ce spera cei mai multi dintre ei. Alin Tapalaga, seful Porsche Inter Auto (PIA), divizia de retail a Porsche Romania, nu are de ce sa fie ingrijorat. In primele cinci luni ale acestui an, vanzarile marcii Porsche au crescut cu aproape 90% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), la peste 40 de masini. Dintre acestea, aproape trei sferturi reprezinta SUV-ul Cayenne, diferenta fiind alcatuita din limuzina Panamera si modelele Boxter si 911.

Pentru restul anului, Tapalaga anunta vanzari in crestere, iar la nivel national Volkswagen si Skoda, marcile de volum ale Porsche Romania, inregistreaza crestere a cotei de piata, Volkswagen depasind deja pragul psihologic de 10%. Mai mult, brandul Porsche, preluat de PIA in totalitate anul trecut, si-a dublat anul acesta vanzarile fata de anul trecut, iar de la 100 de masini estimate pentru a fi vandute anul acesta, in 2015 Tapalaga se asteapta sa anunte vanzari de 500 de unitati: "Piata totala va merge liniar, cu o usoara crestere, dar, pe aceasta piata, marcile premium vor avea un trend ascendent mai pronuntat. Porsche beneficiaza de un cumul de factori favorabili, deoarece vine din zona de lux, iar acum lanseaza modele mai accesibile precum Panamera sau Cayenne diesel. Mai mult, in 2013 va veni inclusiv Cajun, un SUV compact".

Pe o revenire a vanzarilor pariaza si in ceea ce priveste marca Bentley, care pe fondul crizei a livrat doar trei masini in Romania anul trecut. "In cel mult o luna va exista un nou punct permanent exclusiv pentru Bentley in cadrul PBN, cu o masina prezentata care va respecta aceleasi standarde ca showroomul Bentley din Viena", a subliniat Tapalaga. Relansarea Bentley era programata pentru anul viitor, odata cu deschiderea centrului Porsche Pipera 2 unde vor fi prezente toate marcile de lux ale grupului, inclusiv Audi, Porsche, Lamborghini si Bentley.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
APIA,
transporturi,
masini,
vanzari,
Porsche,
Ford,
Mercedes,
BMW
/analize/transporturi/comertul-cu-masini-inca-sase-luni-cu-frana-de-mana-trasa-8465370
8465370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.