Cele mai inedite proiecte de trenuri. Vezi aici castigatorii de la Berlin (SLIDESHOW)

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 septembrie 2010 71 afişări

4.300 de proiecte s-au luptat in concursul de design de trenuri "YouRail – Visions of Modern Transportation", organizat la Targul International de Transporturi de la Berlin. Marele premiu de la Innotrans 2010 a mers catre rusul Svyatoslav Saakyan, care se concentreaza pe proiectare in munca de zi cu zi din studioul sau de la Moscova.

Designul propus de Saakyan pentru trenuri de suprafata pe rute de distanta medie sau lunga a impresionat imediat juriul. Conceptul consta intr-o camera flexibila cu scaune si mese mobile, alaturi de spatii linistite si zone libere luminate natural prin peretii uriasi din sticla. "Mi-a placut faptul ca pot interactiona cu designeri din toate colturile lumii si pot schimba idei pe platforma online", a declarat castigatorul la primirea premiului. Mai exact, un cec de 2.000 de euro din partea presedintelui Bombardier Transportation, Andre Navarri.

Premiul al doilea i-a revenit italianului Stefano Ivan Scarascia. Conceptul dezvoltat de tanarul student a fost pe gustul comunitatii de pe internet, fiind practic cel mai votat proiect din cele inscrise pe portalul competitiei. "Sawtooth" e de fapt un prototip de metrou lipsit de barele de care se tin, de regula, pasagerii. Totul pentru a se evita raspandirea microbilor intre calatori.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/cele-mai-inedite-proiecte-de-trenuri-vezi-aici-castigatorii-de-la-berlin-slideshow-7372576
7372576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.