Cele mai ieftine masini noi de pe piata (GALERIE FOTO)

Postat la 27 octombrie 2009 2424 afişări

Cererea pentru masini s-a prabusit in acest an pe fondul crizei economice. Regulile economiei spun ca ar fi nevoie de o scadere a pretului. Ce se intampla cand nici macar discounturile de 20%-30% nu ii mai conving pe clienti?

"Superofertele de lichidare de stoc acum sustin vanzarile de masini. Dar chiar si asa, clientii nu mai sunt la fel de receptivi la discounturi cum erau anul trecut". Remarca unui directorde marketing al unui dealer de masini din Capitala surpinde cum nu se poate mai bine cea mai grea perioada pentru industria auto din ultimii cinci ani.

Nu caderea vanzarilor la mai putin de jumatate fata de anul trecut pare acum principala problema, ci mai degraba faptul ca reducerea la jumatate a incasarilor nu poate fi urmata de o scadere in consecinta a costurilor pentru ca spre deosebire de situatia din urma cu cinci ani, dealerii auto au de cateva ori mai multi anagjati si credite de milioane si chiar zeci de milioane de euro luate de la banci pentru a se extinde. In aceste conditii, cu presiunea bancilor in spate si a stocurilor de masini din curte, comerciantii se vad nevoiti sa se concentreze pe masini ieftine si discounturi cat mai mari, mai ales pentru cei care isi cumpara masina cu banii jos.

"Masinile de pe stoc, cu discounturi de peste 30% s-au vandut bine chiar si in aceasta perioada. Inclusiv vehiculele comerciale. Cand vinzi o masina noua la un pret de second-hand, clientii reactioneaza", spune Radu Cristian, director de marketing Trust Motors, importatorul Peugeot pe piata locala.

El recunoaste insa ca aceste preturi nu sunt sustenabile, alti dealeri folosind chiar sintagma "preturi sinucigase". Odata cu aparitia ofertelor speciale, a intervenit si reorientarea clientilor catre masini mai ieftine. Spre exemplu, daca in anii trecuti motorizarile diesel erau pe un trend ascendent, acum din cauza pretului mai mare cu pana la 1.500 de euro fata de un motor pe benzina, multi s-au reorientat catre masini mai ieftine. Spre exemplu, in cazul Skoda, anul acesta pretul mediu al unei masini a scazut pana la 12.000 de euro fara TVA, fata de 13.000-15.000 de euro in 2008.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Auto,
piata auto,
masini,
vanzari,
Dacia,
Logan
/analize/transporturi/cele-mai-ieftine-masini-noi-de-pe-piata-galerie-foto-5031356
5031356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.