Carpatair a rezistat destul de bine crizei

Postat la 25 aprilie 2010 36 afişări

CEO-ul Carpatair, Nicolae Petrov, simte ca a rezistat destul de bine crizei. Nu a fost singurul nevoit in 2009 sa isi reajusteze operarea, cam toate companiile aeriene resimtind destul de dur impactul crizei economice. Conform IATA, peste 500 de rute din intreaga lume au fost sistate anul trecut, iar pierderile companiilor aeriene in 2009 au ajuns, la nivel global, la 11 miliarde de dolari.

Nici Carpatair nu a mai fost pe profit, asa cum se obisnuise in fiecare an de la lansarea companiei incoace. Oricum, nimeni nu il mai astepta. "Nu am bugetat profit pentru 2009 chiar de la momentul elaborarii planului de afaceri, fiind constienti ca vom avea in fata un an deloc usor si ca nu este momentul sa ne hazardam sa investim in dezvoltarea de rute noi si a trebuit sa regandim intreaga operare astfel incat sa reducem la maximum expunerea companiei", spune Petrov.

Cu alte cuvinte, compania a castigat mai putin, dar nu a riscat. Iar asta ii permite acum sa se gandeasca si la crestere, oricand va fi Romania pregatita pentru urmatorul val de vesti bune.

Citeste mai multe in "Planurile sefului Carpatair, dupa un an de pierdere."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carpatair,
Nicolae Petrov,
aviatie,
transporturi
/analize/transporturi/carpatair-a-rezistat-destul-de-bine-crizei-5990192
5990192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.