Avioane mai pline si mai multe curse: solutia Carpatair pentru o crestere cu 20%

Postat la 26 iulie 2010 110 afişări

Carpatair, compania aeriana full-service cu hub la Timisoara, a inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri si de 10% a numarului de pasageri transportati pe zboruri regulate in primul semestru al anului fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a raportat de asemenea si o crestere de 6% a gradului de ocupare pe primul semestru al anului, transportand circa 250.000 de pasageri.

"Cresterea inregistrata in prima parte a anului 2010 arata o usoara revenire a industriei aviatice, confirmand in acelasi timp strategia de dezvoltare a Carpatair in 2010. Pentru al doilea semestru al anului, datorita investitiilor realizate in extinderea bazei operationale din Bucuresti si Craiova prin introducerea de noi curse directe spre Italia, ne asteptam la o imbunatatire a acestor indicatori" declara Paula Ardelean, vicepresedinte Marketing & Vanzari.

Carpatair se afla pe locul al cincilea in topul transportatorilor aerieni din Romania, dupa numarul de pasageri transportati in 2009, potrivit unui clasament realizat de BUSINESS Magazin in primavara acestui an.

Dintre cei 7,2 milioane de pasageri transportati anul trecut de primele opt companii aeriene din Romania, 502.000 au ales Carpatair, iar 3,3 milioane au calatorit cu zboruri low-cost. Deja preferinta pentru operatorii ieftini nu mai poate fi atribuita catorva mii de pasageri aflati in goana dupa preturi mici, ci se pare ca piata aviatica in sine capata o noua configuratie. Iar companiile de linie trebuie sa ia in seama la fiecare pas mutarile pe care le fac operatorii low-cost.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
Carpatair,
bilant,
pasageri,
transport,
zboruri
/analize/transporturi/avioane-mai-pline-si-mai-multe-curse-solutia-carpatair-pentru-o-crestere-cu-20-6728676
6728676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.