Managerii romani cred ca intr-un an iesim din criza (SLIDESHOW)

Postat la 16 iunie 2010 15 afişări

32% dintre managerii romani cred ca vom depasi criza in a doua jumatate a acestui an, iar alti 32% vad revenirea in prima jumatate a anului 2011, potrivit raportului anual CEO Survey, realizat de Deloitte Romania.

Majoritatea managerilor care au participat la realizarea studiului sunt destul de optimisti, cei mai multi estimand ca nu va trece mai mult de un an pana cand vom asista la relansarea economiei. Astfel, doar 11% sunt de parere ca recesiunea se va incheia mai tarziu de 2011.

In acest sens, cel mai mult ar ajuta stimulentele guvernamentale - peste o treime dintre directorii executivi chestionati considera ca stimulentele guvernamentale sunt cel mai important catalizator care poate relansa economia.

In ciuda estimarilor optimiste, afacerile pe care le conduc nu au evoluat imbucurator in ultimul an, 58% declarand ca au inregistrat scaderi, iar 21% stagnari. Criza si-a pus anul trecut amprenta si asupra profitabilitatii companiilor, care a scazut in 44% dintre cazuri.

In unele cazuri, vanzarile au scazut sub prgaul profitabilitatii, aproape de insolventa. Companiile care au pierdut peste 50% din profituri sunt acum puse in fata provocarii de a supravietui cu acetse pierderi cat mai mult posibil, in speranta ca piata isi va reveni in acest an.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/managerii-romani-cred-ca-intr-un-an-iesim-din-criza-slideshow-6424826
6424826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.