Libra Internet Bank şi-a dublat profitul net în semestrul I, la peste 46 de milioane de lei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 august 2018 106 afişări

Libra Internet Bank a transmis joi un comunicat în care raportează, pentru primul semestru din 2018, un profit net de 46,3 milioane de lei, aproape dublu faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut, mai exact o creştere de 93,6%.

Libra Internet Bank şi-a dublat profitul net în semestrul I, la peste 46 de milioane de lei

Rezultatul a fost obţinut „în primul rând prin creşterea semnificativă a portofoliului de credite, în condiţiile unei rate de neperformanţă mult sub media sistemului bancar, dar şi prin optimizarea cheltuielilor operaţionale”, susţin reprezentanţii băncii.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank erau în valoare de 4,96 miliarde de lei (în creştere cu 9% faţă de începutul anului), în condiţiile în care soldul surselor a fost de 4,39 miliarde de lei, iar soldul creditelor - 3,06 miliarde de lei.

Rata de neperformanţă a băncii s-a situat la 1,69%, media pieţei fiind în jur de 6%.

„Investiţiile noastre permanente şi susţinute în creşterea calităţii serviciilor şi în inovaţie tehnologică au făcut ca în prima jumătate a anului să atragem mulţi clienţi noi şi să ne putem menţine un ritm de creştere ridicat, pe toate liniile de business. Un alt factor important în dezvoltarea băncii îl constituie abordarea de nişă şi specializarea avansată pe segmentele profesii liberale, agricultură şi real-estate”, a declarat Emil Bituleanu, directorul general al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank are o cotă de piaţă de peste 1% şi o reţea de 50 de sucursale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.