Clal Romania devine Platinum Asigurari Reasigurari

Postat la 10 martie 2010 130 afişări

Dupa ce anul trecut a fost vanduta, compania de asigurari Clal revine in piata cu un nou nume – Platinum Asigurari Reasigurari.

Platinum este in acest moment o companie noua de asigurari generale, cu capital integral romanesc, construita pe structura Clal Romania. Principalul actionar este Vienna International Holding (cu aproape 100% din actiuni), o companie specializata in servicii financiare, detinuta de Efraim Naimer, CEO al Platinum Asigurari, si Camelia Toma. Preluarea Clal Romania de catre Vienna International Holding a fost aprobata de Comisia pentru Supravegheerea Asigurarilor (CSA) in luna octombrie 2009.

Compania a inregistrat anul trecut pierderi de aproximatiiv doua milioane de lei, dar spera ca anul acesta vor intrape profit si vor avea un volum al primelor brute subscrise care se va ridica la cinci-sase milioane de euro.

"Piata romaneasca de asigurari experimenteaza o perioada convulsiva, cauzata de pierderile incrementale inregistrate de asiguratori, provenind in principal din asigurarile auto. Romania are cel mai neprofitabil segment de asigurari generale din Europa Centrala si de Est, cu o marja de profit din activitatea tehnica/subscriere avansand prea puternic catre rezultate negative", spune Efraim naimer, CEO al Platinul Asigurari.

Tocmai de aceea, compania a renuntat la licenta pentru vanzarea asigurarilor auto, axandu-se in schimb pe cele pentru persoane fizice si IMM. "Foarte probabil, datorita naturii pietei, principalele categorii de asigurari, dupa cele auto, vor ramane asigurarile de proprietati si asigurarile de raspunderi civile fata de terti. Am identificat o piata insuficient acoperita atat pe zona corporate - a IMM-urilor, cat si in zona de persoane fizice", precizeaza Anca Babaneata, deputy CEO al Platinum Asigurari.

Campania de rebranding inceputa luna aceasta se va desfasura pe tot parcursul anului, iar bugetul alocat se ridica la cateva sute de mii de euro.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/clal-romania-devine-platinum-asigurari-reasigurari-5732509
5732509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.