Andreea Pipernea: Pentru mine puterea înseamnă să ai viziune şi să o transformi în realitate, să provoci schimbare acolo unde este nevoie de ea, să fii o sursă de inspiraţie şi de curaj

Postat la 05 mai 2021 441 afişări

Andreea Pipernea: Pentru mine puterea înseamnă să ai viziune şi să o transformi în realitate, să provoci schimbare acolo unde este nevoie de ea, să fii o sursă de inspiraţie şi de curaj

CEO NN Pensii


Active nete în administrare (2020): 26,8 mld. Lei Participanţi cu contribuţii (2020): 2 milioane


—   Cea mai importantă lecţie învăţatăîn pandemie:

Lecţia solidarităţii. 2020 ne-a arătat că atunci când suntem uniţi şi ne ajutăm unii pe alţii, cu empatie şi atenţie la nevoile celorlalţi, putem depăşi orice obstacol.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Am acceptat că sunt lucruri în afara controlului meu, cum este o pandemie şi efectele ei, şi m-am concentrat mai mult ca niciodată acolo unde pot avea cu adevărat impact. Mai exact, pe relaţiile cu oamenii din jurul meu, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională, dar şi pe proiecte concrete, fie acestea de business sau de dezvoltare personală. Nu în ultimul rând, am reluat câteva hobbyuri abandonate din lipsă de timp.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Am încercat să fiu aproape de cei din jurul meu la fiecare pas. Am comunicat, am făcut schimb de idei care să ne ajute să realizăm tot ce ne propunem şi să depăşim provocările, ne-am întâlnit ori de câte ori a fost posibil în condiţii de siguranţă şi am consolidat relaţii care au trecut dincolo de sfera profesională. Totul cu optimism şi o doză sănătoasă de umor.

—   Work from home sau de la birou? 

O variantă hibridă. Sistemul de lucru de acasă s-a transformat în 2020 dintr-un beneficiu într-o necesitate, dar pe termen mediu tendinţele arată că ne vom întoarce la birou într-o formulă care va îmbina cele două modele. Lucrul de acasă ne oferă flexibilitate, concentrare şi timp mai mult cu cei dragi, în timp ce biroul, eventual într-o formă actualizată, ne ajută să interacţionăm şi să colaborăm mai bine cu colegii, să comunicăm într-un mod mai eficient şi să simţim că facem parte dintr-o echipă cu obiective şi valori comune. Fiecare dintre cele două dimensiuni sunt importante pentru viaţa profesională şi cea socială, aşa că e nevoie de un echilibru.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Oamenii sunt principala mea sursă de energie. Interacţiunea cu oameni care au personalităţi, gândiri şi perspective diferite mă bucură, mă îmbogăţeşte şi în acelaşi timp mă motivează să fac tot ce ţine de mine pentru a-i ajuta să depăşească momentele mai dificile şi să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat. De asemenea, planurile transformate în realitate îmi dau încrederea şi puterea de a merge mai departe şi de a face altele noi pentru viitor.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Trei persoane mi-au dat în ultimul an cele mai multe lecţii şi m-au inspirat cel mai mult: copiii mei - Tudor (16 ani), Karina (14 ani) şi Radu (10 ani). Modul în care ei au trecut prin acest an atipic, plin de limitări şi de frustrări inclusiv pentru copii, şi resursele pe care le-au găsit pentru a rămâne optimişti şi a depăşi obstacolele au fost exemplare pentru mine. Le-au lipsit şi lor prietenii, călătoriile, sporturile şi activităţile pe care le făceau înainte şi la care au fost nevoiţi să renunţe în pandemie, dar au găsit mereu motive să se bucure. Văzându-i pe ei cum trec cu un zâmbet stoic prin această perioadă mi-a dat energie şi motive să fiu mândră, dar m-a motivat şi pe mine să văd şi eu partea bună în orice situaţie.

—   Putere vs. feminitate:

Nu văd o contradicţie între cele două dimensiuni. Pentru mine puterea înseamnă să ai viziune şi să o transformi în realitate, să provoci schimbare acolo unde este nevoie de ea, să fii o sursă de inspiraţie şi de curaj, pentru ca împreună cu ceilalţi să realizezi ceea ce nu poţi face singur. Şi toate se aplică şi atunci când porţi cravată, şi când porţi ruj şi pantofi stiletto.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.