Vezi aici ce angajati au beneficiat de cresteri salariale in 2010

Autor: Ana Raduta Postat la 28 septembrie 2010 37 afişări

Anul trecut, managerii au fost preferatii angajatorilor. Anul acesta, maririle salariale i-au vizat in primul rand pe specialisti si apoi pe absolventii de facultate fara experienta.

Contrar asteptarilor, pentru manageri nu anul 2008 a fost cel care le-a adus cele mai mari cresteri salariale, ci 2009, atunci cand au castigat cu 22% mai mult decat in anul precedent, potrivit Studiului salarial si de beneficii PayWell Romania 2010, realizat de PricewaterhouseCoopers. Anul acesta insa, salariile lor au crescut cu doar 2%, angajatorii alocand bugete mai consistente pentru fondul salarial al specialistilor. Acestia au primit in 2010 salarii cu 17% mai mari decat in 2009, cand majorarile au fost doar 1%.

Absolventii de facultate care nu au apucat sa acumuleze experienta reprezinta o categorie interesanta, potrivit datelor PwC. Dupa ce, anul trecut, cei care au prins un loc de munca au avut de suportat scaderi salariale de 3%, in 2010 angajatorii au realuat investitiile in ei si le-au crescut salariile cu 13 procente. CV-ul devine o componenta tot mai importanta in obtinerea unui job.

Studiul PayWell Romania 2010 a fost realizat pe baza raspunsurilor a 150 de organizatii din noua sectoare de activitate, fiind analizati peste 140.000 de qangajati. 75% dintre companiile participante au capital integral strain, iar 50% au o cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajari,
cresteri,
angajatori,
oferte
/analize/resurse-umane/vezi-aici-ce-angajati-au-beneficiat-de-cresteri-salariale-in-2010-7428934
7428934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.