TotalSoft: Chatbotul Timea

Postat la 20 ianuarie 2021 75 afişări

TotalSoft: Chatbotul Timea

În contextul digitalizării proceselor departamentului de resurse umane şi al distanţării fizice, Chatbotul Timea devine colega virtuală de la HR ce rezolvă peste 70% din solicitările angajaţilor.

Descrierea inovaţiei:

TotalSoft s-a axat pe digitalizarea proceselor din departamentele de resurse umane care au fost supuse unor presiuni foarte mari din cauza crizei pandemice. Mai exact, specialiştii HR trebuie să pună la dispoziţia angajaţilor toate documentele de care au nevoie, să răspundă rapid la solicitările acestora, să poată continua procesele de recrutare şi angajare, să editeze contracte de muncă şi să le depună electronic la ITM, toate acestea fără interacţiune faţă în faţă, respectând cerinţele de distanţare socială. Reprezentanţii companiei punctează că proiectul de digitalizare a resurselor umane are o istorie foarte lungă şi a început cu dezvoltarea unei soluţii pentru managementul resurselor umane prin care să se administreze, într-o bază unică de date, toate informaţiile cu privire la angajaţi, inclusiv salarizare, pontaj, evaluare performanţă, training, beneficii, portal de SelfService etc. Această soluţie a fost validată de peste 300 de clienţi, firme de top din România, care îşi digitalizează  la momentul actual procesele de HR prin Charisma HCM. În 2020, compania s-a concentrat pe implementarea unor soluţii adiţionale, integrate nativ cu aplicaţia Charisma HCM, prin care să ofere suport 24/7 angajaţilor care lucrează remote şi nu numai. Chatbotul Timea a fost abordat în urma analizei tendinţelor globale în materie de comunicare, respectiv preferinţa oamenilor de a comunica prin mesaje text. Timea poate susţine o conversaţie de tip text, prin care să răspundă cerinţelor venite din partea angajaţilor către departamentul de resurse umane. În acelaşi timp, înregistrează în sistem toate datele, trimite spre aprobare cerinţele angajaţilor şi documentele necesare.

Elementul de noutate:

Soluţia este uşor de folosit şi poate fi adoptată rapid de orice angajat, whitecollar sau bluecollar. Astfel, se pretează tuturor angajaţilor dintr-o organizaţie, indiferent de obiectul de activitate sau mărimea acesteia.

Efectele inovaţiei:

Printre beneficiile imediate pe care le aduce Timea se numără reducerea costurilor cu peste 40% a timpilor dedicaţi taskurilor repetitive (generare adeverinţe, concedii de odihnă sau medicale) şi  faptul că răspunde la peste 70% dintre cerinţele primare de HR ale angajaţilor, aceştia nefiind obligaţi să se deplaseze la sediu pentru rezolvarea lor. De asemenea, chatbotul Timea este disponibil online şi poate fi contactat oricând folosind cele mai accesate platforme de comunicare: Facebook Messenger, Teams, WhatsApp. Ca exemplu concret, la unul dintre clienţii TotalSoft din domeniul Oil&Gas cu 3500 de angajaţi de tip whitecollar şi bluecollar, în prima lună de la lansarea chatbotului s-au înregistrat peste 7.000 de interacţiuni dintre Timea şi angajaţi. Dacă luăm în calcul faptul că orice solicitare din partea angajaţilor ar necesita un minimum de 3 minute din partea specialistului de HR, o estimare de altfel foarte optimistă, ar rezulta că s-au salvat 21.000 minute, respectiv 350 de ore de muncă, într-o singură lună. În plus, angajaţii nu trebuie să  se mai deplaseze la sediu pentru fiecare solicitare şi răspunsul e imediat, oferit la orice oră. Cu siguranţă, în următoarele luni, gradul de interacţiune cu Timea va creşte şi orele salvate vor fi şi mai multe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.