​Întrebarea săptămânii: Tu trăieşti pentru a munci sau munceşti pentru a trăi?

Postat la 13 iunie 2022 1018 afişări

​Întrebarea săptămânii: Tu trăieşti pentru a munci sau munceşti pentru a trăi?

Cătălina Dodu, country manager Atos IT Solutions and Services România şi Global CyberSecurity Services PreSales and T&T Director în cadrul Atos la nivel internaţional, cel mai recent invitat al evenimentului Meet the CEO organizat de Business MAGAZIN, a menţionat că ea nu agreează discuţia despre echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală.

Asta pentru că, aşa cum a spus chiar ea, munca face parte din ea, o defineşte, nu se încheie odată cu încheierea orelor de birou. Povestea ei de carieră este un caz fericit, fiindcă a ales o profesie potrivită pentru ea, în care nu este nevoită să îşi numere „orele de program”.

Situaţie în care nu cred că se află cei mai mulţi dintre angajaţii de pe piaţa locală, în lipsa unor programe de orientare profesională timpurie. Când îţi place ceea ce faci, munca este, într-adevăr, parte din tine – indiferent de angajatorul tău, de brandul acestuia. Când, din contră, munceşti doar pentru a-ţi permite să trăieşti, minutele trec mai greu, indiferent dacă lucrezi remote, patru zile pe săptămână, două, una. Răspunsul ideal este, cred, al al Cătălinei Dodu: „Trăiesc, iar munca face parte din mine”.

Voi cum aţi răspunde acestei întrebări?

Aşteptăm răspunsurile pe adresa ioana.matei@businessmagazin.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
trai,
Cătălina Dodu,
Atos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.