Compania din România care nu îşi lasă angajaţii să stea pe scaun şi îi obligă să citească

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 ianuarie 2014 9930 afişări

Dan Ştefan, proprietarul companiei Autonom-Rent-a-Car, cu activitate în domeniul închirierilor de maşini, a eliminat scaunele din companie pentru a creşte productivitatea angajaţilor.

Compania din România care nu îşi lasă angajaţii să stea pe scaun şi îi obligă să citească

Într-o discuţie cu Business Magazin, managerul a arătat că lucrează în picioare, la un birou înălţat care nu are scaun. Iar aceasta este doar una dintre alegerile contra curentului care îi stau în fire, printre care se mai află şi renunţarea la televizor sau la fatalismul majorităţii. În ce priveşte previziunile catastrofice legate de criză, "Sitting is killing you" (Statul pe scaun te omoară), spune Dan Ştefan, referindu-se nu doar la sedentarism, ci şi la faptul că "astfel ai o postură aparte, dar eşti şi mai activ, mai energic". Totodată, managerul alcătuieşte şi lista de lecturi obligatorii a angajaţilor, evaluaţi periodic, ca la şcoală.

Angajaţii Autonom-Rent-a-Car îşi au  biroul în nordul Bucureştiului, în apropiere de aeroportul Băneasa, locul unuia dintre cele 36 sedii Autonom, o afacere cu venituri de 5,5 milioane de euro în 2011. Compania închiriază maşini de zeci de mii de euro - Audi A7 sau VW Touareg de peste 60.000 de euro - dar mai ales Dacii sau Skode deoarece "ne ferim în general de maşini foarte scumpe, preţul mediu de achiziţie din flotă fiind sub 10.000 euro plus TVA".

Citiţi aici povestea afacerii Autonom-Rent-a-Car şi a fondatorilor acesteia.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/compania-din-romania-care-nu-isi-lasa-angajatii-sa-stea-pe-scaun-si-ii-obliga-sa-citeasca-11899125
11899125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.