Turismul autohton, amendat cu peste trei milioane de lei

Autor: Ioana Matei Postat la 13 ianuarie 2014 83 afişări

În perioada iunie – decembrie 2013, Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a efectuat aproximativ 850 de acţiuni de control, fiind verificate peste 650 de unităţi de cazare, 630 de unităţi de alimentaţie publică, 164 de agenţii de turism şi 23 de pârtii de schi.

Turismul autohton, amendat cu peste trei milioane de lei

În urma acţiunilor de control, inspectorii ANT au retras 38 certificate de clasificare şi 16 licenţe de turism şi au fost aplicate amenzi contravenţionale de 3.392.300 lei. De asemenea, ANT a eliberat în ultimele şapte luni peste 1400 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică , peste 1200 de autorizaţii provizorii de funcţionare pentru structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, peste 700 de licenţe de turism, aproximativ 1200 de brevete de turism, peste 250 de atestate şi ecusoane de ghid de turism, 11 certificate de omologare pârtii de schi, 90 autorizaţii de plajă şi 553 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

În luna decembrie 2013, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Turism au efectuat peste 80 de acţiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unităţi de cazare, de unităţi de alimentaţie publică şi 23 de pârtii de schi. În urma controalelor au fost retrase opt certificate de clasificare şi au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totala de peste 132.000 lei şi 40 de sancţiuni cu avertisment.

Deficienţele constatate de inspectorii ANT au constat în funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei provizorii de funcţionare sau a certificatului de clasificare, funcţionarea cu o altă structură a spaţiilor decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcţionării la categoria şi/sau tipul de structură de primire turistică menţionate în certificatul de clasificare, nerespectarea obligaţiei de completare a fişelor de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor. În cazul pârtiilor de schi s-a constatat neasigurarea indicatoarelor de semnalizare, a balizelor şi a mijloacelor de protecţie în locurile şi la obstacolele periculoase şi nerespectarea criteriilor minime obligatorii de omologare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/turismul-autohton-amendat-cu-peste-trei-milioane-de-lei-11893628
11893628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.