Cand se deblocheaza piata muncii

Postat la 29 martie 2010 59 afişări

Anul 2010 a inceput cu premise negative si parea ca pe piata muncii nu se va schimba nimic fata de anul trecut. Cu toate acestea, companiile au inceput sa intrevada sfarsitul crizei, motiv pentru care au renuntat la concedieri, iar unele au reluat contactul cu firmele de recrutare.

Anul trecut, peste 300.000 de oameni au ramas fara un loc de munca. Luna de luna, rata somajului crestea simtitor, iar la inceputul acestui an datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) aratau un nivel ingrijorator al somajului, la o rata de aproximativ 8%. Nici directorii de resurse umane, nici specialistii firmelor de consultanta nu erau foarte optimisti, insa in ultima luna lucrurile s-au schimbat brusc si tot mai multi vorbesc despre deblocarea pietei si reluarea angajarilor.

"Avem foarte multe semnale in acest sens, insa deocamdata nu este vorba neaparat de fapte concrete, cat mai mult de intentii pentru urmatoarele luni. Companiile incep sa-si revina si vor sa aiba o lista de candidati potriviti pentru momentul in care vor putea face angajari, lucru care se va intampla destul de curand", spune Raluca Parvu, senior business consultant in cadrul BPI Group, specializata in consultanta in domeniul resurselor umane.

HP este una dintre companiile care a facut angajari si in 2009 si care va angaja si anul acesta. "Am mentinut o politica de angajari constanta si ne-am marit numarul de angajati cu 25% in fiecare an", spune Anca Tapai, recruitment manager in cadrul Hewlett-Packard Romania. Cu toate acestea, Tapai se plage de scaderea calitatii candidatilor, multi dintre acestia trimitand aplicatii fara a avea pregatirea sau experienta necesare sau fara a sti exact in ce consta jobul pentru care aplica. "Din 100 de aplicatii, 30-40 de oameni nici n-au citit anuntul", precizeaza Tapai.

In ciuda aparentelor, Romania continua sa fie o piata atractiva pentru expati, chiar daca pachetele salariale nu mai sunt la fel de generoase ca in anii trecuti. "Expatii vor in continuare sa vina in Romania pentru ca salariile inca sunt bune, dar si pentru ca este o piata emergenta in care le este mult mai usor sa se adapteze decat in China sau in India, spre exemplu", a spus Martin Macha, partener Mercer pentru Europa Centrala si orientul Mijlociu, in cadrul conferintei organizate de Ziarul Financiar, pe tema "ADN-ul oamenilor pe care trebuie sa ii pastrezi pentru a iesi cu bine din criza".

Chiar daca firmele de recruatre reincep sa aiba de lucru, solicitarile de ajutor pe care le primesc din partea companiilor nu mai sunt nici pe departe la acelasi nivel ca in trecut. Multi directori de resurse umane prefera sa internalizeze acest serviciu si sa gaseasca propriile metode pentru a face recrutari. "Companiile nu mai vor sa angajaeze prin firmele specializate si prefera sa fie prezenti pe site-urile de socializare, precum LinkedIn, si sa caute acolo angajati. Doar ca nu au la fel de mult timp la dispozitie precum o firma de resurse umane si aleg oamenii pe principiul primul venit, primul servit", comenteaza Parvu.

In cazul celor care continua sa lucreze cu consultanti externi se observa conditii tot mai stricte la angajare, legate nu doar de nivelul competentelor sau al experientei, ci si de factori precum varsta sau sexul candidatilor. "Sunt doua categorii foarte defavorizate: cei foarte tineri, fara experienta, si cei care au trecut de 45-45 de ani si care nu mai prezinta niciun interes pentru angajatori, desi legea interzice discrimari pe baza de varsta", spune Parvu.

Pe de alta parte, Adriana Paun, fondator si Ceo al "Top Executive Agency Belgia" le recomanda tinerilor sa se orienteze catre cateva domenii care acum se dezvolta si care vor angaja oameni mult timp de acum incolo, precum industria farmaceutica, energie sau companiile care produc si comercializeaza instrumente medicale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane
/analize/resurse-umane/cand-se-deblocheaza-piata-muncii-5780606
5780606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.