Angajarile sezoniere reduc somajul

Postat la 01 mai 2010 14 afişări

Romanii se tem in general de angajarile sezoniere si cauta intotdeauna sa semneze un contract de munca pe perioada nedeterminata. Lucru de inteles, avand in vedere ca un contract de munca iti ofera o anumita protectie si nu te poti trezi de la o zi la alta ca ramai fara job. Ce se intampla insa cand esti somer de ceva vreme sau tocmai ai terminat scoala, fara nicio perspectiva de angajare, mai ales in contextual in care patronii din Romania au renuntat la sute de mii de angajati in ultimul an si jumatate? Ai accepta “sa fii inchiriat” de o firma care sa se foloseasca de serviciile tale atata cat are nevoie?

Leasingul de personal sau, dupa Codul Muncii, munca prin agent de munca temporara, se refera, in general, la "inchirierea" de forta de munca pe o perioada determinata, atata timp cat angajatorul are nevoie.

Legal, un contract de munca temporara poate dura cateva luni, pana la un an , cu posibilitatea de majorare cu inca sase luni. Dupa expirarea contractului, angajatorul poate incheia cu lucratorul un contract pe perioada nelimitata, daca a fost multumit de serviciile lui si prezenta lui este necesara in continuare.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
sezonieri,
somaj
/analize/resurse-umane/angajarile-sezoniere-reduc-somajul-6079792
6079792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.