Lumea ferestrelor germane din Cisnădie

Autor: Liviu Popescu Postat la 24 octombrie 2023 133 afişări

La poalele reci ale Măgurii Cisnădiei, la doar 10 kilometri de Sibiu, nemţii de la Rehau Window Solutions au deschis un centru logistic de unde sunt aprovizionaţi sute de antreprenori din România, Republica Moldova, Grecia şi Bulgaria.

Aduse de la mii de kilometri distanţă, profiluri de ferestre şi uşi „Made in Germany” ale nemţilor de la Rehau Window Solutions sunt personalizate la Cisnădie, judeţul Sibiu, în funcţie de cerinţele clienţilor din România, Republica Moldova, Grecia sau Bulgaria.

Aici, la poalele Măgurii Cisnădiei, într-un centru logistic cu o suprafaţă de echivalentul a şapte terenuri de fotbal şi care a fost inaugurat la jumătatea lunii octombrie în urma unei investiţii de 10 mil. euro, profile de ferestre beneficiază de spaţii de depozitare moderne şi de o linie de înfoliere. Din Cisnădie, ferestrele reinventate pleacă în toată România şi în estul Europei. „Deschiderea acestui centru logistic este un angajament clar faţă de dezvoltarea pieţei. Urmăm o strategie globală prin care dorim să fim foarte aproape de clienţi, sprijinind dezvoltarea individuală a ţărilor şi, bineînţeles, a economiei şi a afacerilor clienţilor noştri”, spune Carsten Heuer, CEO al Rehau Window Solutions, prezent la inaugurarea acestui centru. 63 de noi locuri de muncă a creat în Cisnădie investiţia germanilor într-un centru logistic care are o suprafaţă de 52.900 de metri care include un depozit şi o linie de înfoliere. Rehau Window Solutions spune că România este pusă astfel pe harta fabricilor companiei.

Rehau Window Solutions face parte din grupul german Rehau, afacere de familie cu o istorie de aproximativ 70 de ani şi care în prezent are circa 20.000 de angajaţi în circa 50 de ţări. În România, Rehau este prezent din 1995 prin cele trei divizii: ferestre, instalaţii şi soluţii pentru mobilă. Prin intermediul Rehau Polymer, nemţii au avut afaceri de 282 mil. lei în 2022, plus 12% faţă de anul precedent, şi un profit net de 30 mil. lei, plus 235%. „Observăm că cererea din partea partenerilor şi clienţilor noştri din Grecia, Bulgaria şi, bineînţeles, România este în creştere. Aşadar suntem aproape de locurile în care partenerii noştri îşi dezvoltă afacerile. Este important să înţelegem că este o combinaţie de lanţ de aprovizionare, deci logistică şi competenţă în domeniul profilurilor, pe lanţul de valori suplimentare doar pentru a dezvolta laminarea rapidă şi, desigur, există alte accesorii şi articole pe care le adaptăm foarte rapid livrându-le pe piaţă. Aşadar, este o abordare combinată a logisticii”, spune Carsten Heuer într-o discuţie cu BUSINESS Magazin.

Germanii au construit centrul logistic din Cisnădie pe un teren cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi din care centrul are 52.900 de metri pătraţi. Din cei din urmă, circa 7.000 de metri pătraţi deservesc zona de distribuţie, 1.800 de metri pătraţi zona de laminare, iar restul birourile şi zona de mentenanţă.

Centrul logistic, spun reprezentanţii companiei germane, va contribui la dublarea capacităţii de depozitare pentru divizia de ferestre şi uşi în România.  Obiectivul nu este însă de a avea mai multe centre ca în Cisnădie.

„Nu acesta este obiectivul de a avea cât mai multe destinaţii posibile. Cred că este chiar mai important să acordăm un sprijin maxim, din nou, împreună cu partenerii noştri, pentru a dezvolta piaţa. Centrul logistic din acest moment este dimensionat pentru a fi pregătit pentru viitor. şi ar trebui să fie un centru de excelenţă, tocmai pentru a ne oferi un sprijin maxim”.   ■

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Strategie,
cisnadie,
ferestre,
Rehau

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.