Diana Gruianu, myhive Community Manager, Immofinanz: „Aspectele sociale ale muncii sunt importante, motiv pentru care am creat aplicaţia myhive, un spaţiu social virtual în care chiriaşii noştri din clădirile de birouri myhive se pot conecta şi după programul de lucru”

Postat la 11 septembrie 2022 81 afişări

Diana Gruianu, myhive Community Manager, Immofinanz: „Aspectele sociale ale muncii sunt importante, motiv pentru care am creat aplicaţia myhive, un spaţiu social virtual în care chiriaşii noştri din clădirile de birouri myhive se pot conecta şi după programul de lucru”

Proiectul myhive a apărut în anuarul TOP DIGITAL TRANSFORMERS, publicat de Business MAGAZIN cu susţinerea DocProcess?

1. Cum aţi defini transformarea digitală în domeniul dvs. de activitate?

Aspectele sociale ale muncii sunt importante, motiv pentru care am creat aplicaţia myhive, un spaţiu social virtual în care chiriaşii noştri din clădirile de birouri myhive se pot conecta şi după programul de lucru, participând la diverse evenimente sau aflând ultimele noutăţi. Designul, serviciul şi infrastructura acestei interfeţe virtuale dedicate comunităţii myhive încurajează comunicarea, cooperarea şi interacţiunea dintre chiriaşi. Community managerii ajută, de asemenea, la identificarea altor oportunităţi de colaborare. În perioada pandemiei, am organizat exclusiv în aplicaţie evenimente, seminarii, traininguri sau concursuri pentru membrii comunităţii myhive. În ultimii doi ani, aplicaţia a jucat un rol extrem de important în conectarea şi informarea angajaţilor care lucrează în clădirile myhive, iar ratele de utilizare arată este că acest serviciu este apreciat de membrii comunităţii.

2. Cum a stimulat pandemia digitalizarea în cazul companiei pe care o reprezentaţi?

Pandemia a schimbat în mare parte nevoile chiriaşilor noştri. Pentru IMMOFINANZ, flexibilitatea era deja un pilon principal al conceptului myhive. Recent, am dezvoltat conceptul, pentru a oferi o gamă extinsă de opţiuni chiriaşilor şi a răspunde aproape oricărui tip de solicitare, venită din partea companiilor active în orice tip/model de activitate. Astfel, oferim chiriaşilor posibilitatea de a încheia contracte pe termen lung sau scurt, cu posibilitatea de a beneficia de servicii all-inclusive. Funcţiile aplicaţiei myhive vor fi extinse pentru a reflecta noile realităţi, în special accentul pe care îl punem pe flexibilitate. Mai exact, varianta actualizată a aplicaţiei myhive va permite chiriaşilor din spaţiile flexibile să gestioneze prin intermediul telefonului aspectele legate de birou: accesul la birou, cum ar fi deschiderea uşilor, rezervarea de săli, zona de socializare şi participarea la evenimente, precum şi plăţile.

3. Cum poate deveni digitalizarea un factor de diferenţiere, un avantaj competitiv, în domeniul în care activaţi?

Digitalizarea susţine comunicarea, la orice nivel. De asemenea, permite automatizarea unor procese, de la contractare până la activităţile de întreţinere a clădirilor. În real estate, confortul şi serviciile sunt esenţiale pentru clienţi. Cu cât este mai uşor procesul de închiriere a unui birou sau a unui spaţiu de birouri, cu atât mai uşor este pentru chiriaşi să ia decizii în funcţie de nevoile pe care le au. Un produs sau un serviciu care pune mai presus nevoile clienţilor are întotdeauna un avantaj.


Experienţă: Cu o experienţă de mai mult de 15 ani în domeniul ospitalităţii, s-a ocupat de partea de vânzări şi organizare de evenimente dedicate segmentului de travel şi business, la Hotelul Ibis din Bucureşti. Apoi, a fost implicată în proiectele de lansare ale hotelurilor Ibis Sibiu şi Constanţa, după care s-a alăturat echipei de vânzări a Hotelului Hilton Bucureşti. Înainte de a prelua poziţia de Community Manager myhive, a explorat partea de organizare de evenimente în zona de wellness.

Domeniile pe care se concentrează în prezent: În prezent este Community Manager myhive şi se ocupă de creşterea şi dezvoltarea comunităţii myhive din România. Mai exact, susţine interacţiunea dintre chiriaşii din toate clădirile myhive, prin identificarea constantă a oportunităţilor de cooperare şi organizarea de evenimente periodice de networking. Toate acestea stabilesc cadrul comunicării informale, iar aplicaţia myhive furnizează, în mod constant, toate informaţiile esenţiale necesare membrilor comunităţii.


4. Care sunt cele mai importante proiecte digitale în care v-aţi implicat şi ce investiţii au fost direcţionate în acestea?

Aplicaţia myhive este principalul nostru proiect în acest domeniu, aceasta permiţând utilizatorilor să gestioneze totul cu uşurinţă direct din telefon, inclusiv accesul la birou. De asemenea, din dorinţa de a ne îmbunătăţi serviciile colaborăm şi investim în tehnologii inovatoare de tipul prop-tech-urilor – tehnologii care îmbunătăţesc modul în care oamenii din oraşe interacţionează cu mediul în care trăiesc.

5. Care sunt obiectivele pe care vi le-aţi propus prin prisma digitalizării pentru compania pe care o reprezentaţi?

Digitalizarea este un instrument pe care îl folosim pentru a ne îmbunătăţi ofertele pentru chiriaşii noştri.

6. Care sunt provocările pe care le întâmpinaţi când vine vorba despre transformarea digitală?

Va fi foarte important pentru fiecare dintre noi să conştientizăm în următorii ani beneficiile pe care le oferă comunităţile, relaţiile interumane, existenţa unor spaţii comune, indiferent că vorbim despre interacţiuni fizice sau virtuale. Aşa cum am investit constant în dezvoltarea de spaţii comune pentru a încuraja socializarea şi starea de bine în clădirile noastre, investim la fel în instrumente digitale pentru atingerea aceloraşi obiective. De doi ani vorbim despre izolare sau distanţare. S-a pus chiar un accent deosebit pe beneficiile lucrului la distanţă sau ale comerţului online. Dar, în cele din urmă, suntem, prin natura noastră, fiinţe sociale. Este foarte important să dispunem de spaţii şi instrumente care să faciliteze interacţiunea şi comunicarea, pentru că tot aici are loc şi inovarea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.