Birouri noi si goale

Postat la 21 iunie 2010 43 afişări

Desi inchirierile de birouri au mers mai bine in prima parte a anului, urmatoarele luni ar putea aduce pe piata cladiri noi, dar fara prea multi chiriasi sau chiar niciunul. Si nu, nu este vorba de Pipera.

Piata Sudului din Bucuresti, una dintre cele mai importante intersectii din oras. E opt dimineata si traficul este deja destul de aglomerat. Un taximetrist are insa o alta parere: "Se poate si mai rau, de fapt e chiar bine, ma asteptam ca dupa deschiderea mallului sa fie mult mai rau". Mallul in cauza este Sun Plaza - dezvoltat de catre EMCT Romania si aflat in proprietatea Sparkassen Immobilien, parte a grupului Erste - si a fost deschis la sfarsitul iernii, schimband definitiv peisajul din zona. Diminetile taximetristului si ale celorlalti soferi ar putea fi mult mai agitate daca avem in vedere ca nu doar mallul a adus o schimbare in peisaj, ci si o cladire dreptunghiulara, aflata de-a lungul centrului comercial, pe care multi dintre trecatori o confunda in continuare cu mallul in sine.

Cladirea cu pricina (foto) ar trebui sa fie de birouri si aici ar putea lucra chiar si peste 1.000 de angajati, cu efectul inevitabil asupra traficului in zona. nsa daca ar fi livrata astazi, n-ar ocupa-o nimeni. "Este adevarat, inca nu avem semnat un contract de inchiriere", declara, in urma cu aproximativ doua saptamani, Friedrich Wachernig, membru in consiliul de administratie al Sparkassen Immobilien. Reprezentantii EMCT si cei ai CB Richard Ellis - agentul de inchiriere al proiectului, dupa ultimele informatii disponibile - nu au facut niciun comentariu legat de Sun Plaza Offices, care ar trebui sa fie gata in perioada urmatoare. Proiectul este intr-un stadiu avansat de constructie.

Aparitia unei cladiri de birouri "fantoma", fara chiriasi, ci doar pazita de paznici, n-ar fi o noutate. n Pipera sunt cazuri de acest gen si nu doar din cauza crizei, ci si din pricina accesului dificil in zona. Cubic Center, aflat acum in posesia lui Dinu Patriciu prin intermediul unui fond de investitii, si Pipera Business Tower, dezvoltat de austriecii de la SB Gruppe, sunt doua exemple de cladiri care nu au avut chiriasi cand au fost gata, iar ambele au acum cea mai mare a spatiului neocupat.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
birouri,
chirii,
Sun Plaza Offices
/analize/imobiliare/birouri-noi-si-goale-6430863
6430863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.