Satul cu cea mai ieftină benzină şi motorină: "Este punctul zero al României"

Autor: Razvan Muresan Postat la 28 mai 2013 36613 afişări

"Dacă vii dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, dinspre Braşov spre Sibiu sau dinspre Braşov către Vâlcea, treci chiar prin comuna noastră. Noi spunem că este punctul zero al României", spune Ioan Daniel Maricuţa, primarul comunei Şelimbăr, unde se află prima benzinărie Gazprom deschisă în România.

Satul cu cea mai ieftină benzină şi motorină: "Este punctul zero al României"

Preţul unui litru de benzină standard la staţia de alimentare Gazprom din satul Veştem, comuna Şelimbăr, judeţul Sibiu, variază în 5 lei şi 5,38 lei, în timp ce un litru de motorină standard costă între 5,2 şi 5,42 lei. Prin comparaţie, cea mai ieftină motorină din Bucureşti costă circa 5,7 lei, iar benzina circa 5,5 lei/litru.

Benzinăria din Veştem se află la intersecţia DN 1 şi DN 7 (E68 şi E81)

"Satisfacţia este maximă pentru că sunt primar în comuna în care ruşii au deschis prima benzinărie din Uniunea Europeană. Staţia Gazprom de la Veştem a fost deschisă în urmă cu cinci luni, iar ruşii au ales Şelimbărul datorită poziţiei strategice şi sprijinului pe care l-am oferit pentru a urgenta atragerea investiţiei. Ne bucurăm că benzinăria e la drumul naţional. La cât de mulţi şoferi vin ar fi stricat drumurile din comună", mai spune edilul de la Şelimbăr.

Potrivit autorităţilor locale, în comuna Şelimbăr din judeţul Sibiu activează peste 1.200 de firme, pe seama vadului care atrage tot mai mulţi investitori.

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării, prima unitate fiind inaugurată la finele anului trecut în localitatea Veştem, din apropierea Sibiului. Toate staţiile de alimentare poartă sigla Gazprom, iar până la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o reţea formată din 50 de unităţi, potrivit celor mai recente declaraţii oficiale din partea grupului. Potrivit informaţiilor din piaţă, confirmate însă de conducerea NIS, cele cinci staţii deschi­se sunt amplasate în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului şi Veştem. De obicei, investiţia într-o benzinărie se ridică la circa un milion de euro, dar suma poate varia în funcţie de dimensiunea staţiei.


Încă un judeţ se scufundă în sărăcie: “Vin zilnic zeci de clienţi care alimentează de 5 lei. Unii aduc doar monede”


Gazprom va deschide în luna iulie două noi benzinării pe piaţa românească, punctele de alimentare fiind situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59. Gazprom are peste 500.000 de acţionari, cel mai important, cu peste 50%, fiind statul rus. Afacerile din 2011 au fost de peste 158 de mld. dolari. Grupul nu a anunţat rezultatele pentru 2012.

Urmărește Business Magazin

/analize/energie/satul-cu-cea-mai-ieftina-benzina-si-motorina-este-punctul-zero-al-romaniei-10905547
10905547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.