Profiturile isi mai reduc zerourile

Postat la 11 ianuarie 2009 14 afişări

Patron sau angajat, cu masina de serviciu sau cu cea personala, pe drumuri netede sau desfundate, cu preturi mari sau mici, inainte si dupa reuniunile OPEC, se circula fara oprire. Petrolistii afiseaza un optimism temperat si spun ca se vor dovedi mult mai grijulii cu banii lor. Dar curentul cat va fi?

Cum va evolua pretul barilului de petrol? 

Spre deosebire de anii trecuti, cand liderii pietei petroliere dadeau estimari destul de clare privitoare la pretul petrolului, pentru 2009 pana si estimarea lui Dinu Patriciu este una care lasa loc oricaror surprize. Omul de afaceri crede ca pretul petrolului se va putea situa oriunde in intervalul 25-200 de dolari pe baril. Agentia Internationala pentru Energie prevede pentru 2009 un pret de 60-65 de dolari pe baril. Atat liderii pietei petroliere locale, cat si organismele internationale anticipeaza o cerere de petrol la acelasi nivel cu cea din de barili pe zi).    

Cum vor evolua vanzarile de carburanti din Romania in conditiile unui an despre care se vorbeste numai in termeni de criza financiara? 

In 2009, vanzarile de carburanti vor fi similare cu cele din 2008. Andrei Chirilescu, directorul adjunct al Lukoil Romania, estimeaza ca in 2009 se vor vinde in Romania aproximativ 1,5 milioane de tone de carburanti. O revenire a cotatiei barilului de petrol in jurul valorii de 60 de dolari, corelata cu majorarea accizelor de la 1 ianuarie si devalorizarea leului, poate conduce insa la noi scumpiri ale carburantilor.  

Cum va afecta criza economica profiturile si cifra de afaceri a principalelor companii petroliere?  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analize,
dileme,
economie,
previziuni 2009
/analize/energie/profiturile-isi-mai-reduc-zerourile-3732258
3732258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.