Fără debirocratizare şi scurtarea lanţului de avize necesare pentru proiecte, banii europeni pentru energie rămân un miraj

Postat la 29 noiembrie 2021 58 afişări

Fără debirocratizare şi scurtarea lanţului de avize necesare pentru proiecte, banii europeni pentru energie rămân un miraj

Fără debirocratizare şi scurtarea lanţului de avize necesare pentru proiecte, lucruri care echivalează cu însăşi reforma aparatului de stat în România, 13 miliarde de euro, bani europeni pentru energie, rămân un miraj.

„Una dintre sarcinile cele mai importante ale acestui guvern este să simplifice enorm de mult procedurile de avizare. Deci, dacă noi aşteptăm 3 ani după avize, cum se întâmplă la POIM, atunci nu o să reuşim să implementăm PNRR-ul. Pe lângă simplificarea procedurilor la nivelul PNRR, trebuie să vină reforma sistemulul de avizare din România, altfel nu vom reuşi să atragem banii”, a declarat recent Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„E vorba de reforma statului român. Va trebui să luăm nişte măsuri foarte drastice pentru că dacă aşteptăm 3 ani pentru toate avizele şi nu putem să începem licitaţiile anul viitor sau în 2023 nu vom putea implementa PNRR-ul”, a mai precizat Csilla Hegedüs.

Spor la treabă sau spor la visare?

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.