CSR 2021: Permis pentru viitor

Postat la 03 decembrie 2021 187 afişări

MOL România

Motivaţie: Ideea de la care a pornit acest proiect a fost de a veni în sprijinul tinerilor lipsiţi de posibilităţi financiare, pentru care obţinerea permisului este o condiţie sau reprezintă un avantaj în obţinerea unui loc de muncă ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Descrierea proiectului: Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), pentru tinerii din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani. Acest program se desfăşoară anual, sub forma unui concurs de proiecte. Deschiderea perioadei de înscriere are loc toamna şi este anunţată public. Cei care doresc să se înscrie pot cere detalii de la reprezentanţii Fundaţiei pentru Comunitate, care sunt permanent la dispoziţia celor interesaţi. Rezultatele sunt anunţate la începutul fiecărui an, după acest moment urmând să aibă loc procedurile aferente alocării fondurilor.

Rezultate: Concursul de proiecte pentru ediţia a 6-a a fost lansat la 26 noiembrie 2020, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 23 ianuarie 2021. Fondul programului este de 75.000 lei anual. În cadrul acestei ediţii, 36 de tineri au fost selectaţi pentru a beneficia de sponsorizare pentru a putea urma cursurile şcolii de şoferi şi, totodată, pentru a putea plăti taxele aferente susţinerii examenului. În cadrul celor cinci ediţii anterioare ale programului, 90 de tineri au obţinut permis de conducere şi 63 sunt programaţi pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CSR 2021,
Permis pentru viitor,
mol romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.